Antonescu n-o mai dă după cireş. Ne spune clar ce este „regimul Băsescu”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

In fine, ne-a lamurit Crin Antonescu, asupra unei sintagme prezente in spatiul public. Briza marii i-a provocat un acces de sinceritate si ne-a luminat

În fine, ne-a lamurit Crin Antonescu, asupra unei sintagme prezente in spatiul public.

Briza marii i-a provocat un acces de sinceritate si ne-a luminat:

„Institutiile tributare "regimului Basescu", in cazul carora majoritatea parlamentara trebuie sa elimine "ramasitele" functionarii partizane, sunt Curtea Constitutionala, DNA, ANI sau CSM".

Iar Adrian Nastase e si mai clar.

"Adversarul nu este Traian Basescu, adversarul il reprezinta regimul lui Traian Basescu", a declarat fostul presedinte PSD.

Pai spuneti asa, stimabililor!

 Nu Traian Basescu este buba, obstacolul fericirii romanilor, spiritul malefic care va opreste sa guvernati, ci justitia, cu institutiile sale fundamentale, DNA, ANI, CSM si Curtea Constitutionala.

Traian Basesscu este doar un alibi, o eticheta, pentru institutiile fundamentale din justitie.

Problema este cu puscariabilii din partidele aflate la putere, care se vad neprotejati in fata anchetelor, proceselor, derulate de justitie. Si nu inteleg,  cum este posibil asa ceva?

Acum ca ne-am lamurit ce inseamna „regimul Basescu”, sa vedem ce are de gand sa faca USL in continuare, impotriva acestor institutii?

Ne spune Adrian Nastase, in ultima emisiune tv la care a participat.

"Trebuie o parlamentarizare a guvernarii, utilizarea mult mai eficienta a fortei din Parlament. Aceasta este calea, pentru ca o batalie exclusiva la nivel de Executiv, Guvern-Presedintie, nu poate sa dea rezultatul asteptat, mai ales din cauza ambiguitatii pactului de coabitare”.

"Nu cred ca o schimbare a presedintelui duce la o lovitura de catifea prin care toti sefii de institutii sunt inlaturati. Unii dintre ei isi vor continua mandatele”.

Adica, tradus pe intelesul tuturor.

Parlamentul trebuie sa „parlamenteze” (incalece) justitia, cu legi sau OUG-uri care nu pot fi atacate la Curtea Constitutionala.

Mai clar nici ca se poate. Parlamentul sa actioneze prin legiferare pentru reducerea prerogativelor CC, DNA, ANI, CSM, ICCJ, aducerea procurorilor la Comisiile Parlamentare, cum se si prevede in Proiectul de Constitutie.

Parlamentul sa numeasca sefii tuturor institutiilor importante din justitie si sa vedem atunci ce mai inseamna separatia puterilor in stat.

Ce mama dracului, pare sa spuna Adrian Nastase, suntem la putere sau la puscarie? Avem legislativul si nu actionam?

Cam acesta e planul USL pentru urmatoarea sesiune parlamentara.

Urmeaza, asadar, un asalt legislativ asupra institutiilor din justitie, pentru a le readuce sub control parlamentar, in dispretul separatiei puterilor in stat.

Care va fi reactia elitelor intelectuale romanesti si a presei independente nu pare sa-i preocupe prea mult pe actualii guvernanti.

Mai preocupanta este atitudinea oficialilor UE, care au si banii fara de care Romania nu poate plati pensii si salarii bugetare.

Se vor risca guvernantii sa-si franga gatul intr-un esec al relatiei cu UE si America? N-au invatat nimic din evenimentele petrecute vara trecuta?

Vom vedea pana unde sunt dispusi sa mearga Victor Ponta si Crin Antonescu in dorinta de a asigura clientelei accesul nestingherit la bani si funcţii publice.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite