Antonescu: Falimentul PSD e clar. Să nu devină şi al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Crin Antonescu, fost preşedintele PNL, a spus joi seară la Digi24 că „falimentul PSD e foarte clar“,  dar trebuie avut grijă ca acesta să nu cuprindă întreaga ţară.

„Falimentul PSD-ului pe toate fronturile e foarte clar şi problema care se pune pentru al 101-lea an al României Mari este ca acest faliment ireversibil pe acest ciclu al PSD să nu devină şi falimentul întregii Românii”, a avertizat Crin Antonescu.

El nu crede că ordonanţa privind amnistia şi graţierea va mai fi dată.

„Logic gândind, dacă aveau determinarea, elementele, resursele să o dea, o dădeau de mult, din prima zi a guvernării, o dădeau de atunci de când au dat OUG 13, pe care şi pe aceea au retras-o. Eu nu cred că o vor da”, a mai spus el la Digi 24. „Strict în legătură cu această eventuală ordonanţă, eşecul ei dinainte de a fi dată ţine nu de textul ordonanţei ci de percepţia întregii societăţi româneşti, chiar şi a partizanilor fireşti ai PSD-ului, că ea este cu dedicaţie. Asta este marea ei problemă, una care în câmp politic nu iartă”, a adăugat fostul preşedinte al PNL.

Întrebat dacă e mai important un interes mic decât buna reputaţie a unei guvernări, el a spus că nu are de unde să ştie cum gândesc decidenţii reali ai PSD.

„Tot ce pot evalua este că dincolo de această ordonanţă, care repet, nu cred să fie dată, dar şi dacă e dată, totuşi, România nu se opreşte acolo, nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces, sau cine mai credeţi că scapă prin ea, ci problema societăţii româneşti este cum aşează după foarte multe lucuri contradictorii, discutabile, această domnie a legii, care este expresia clară a sistemului de justiţie în România”, a argumentat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite