Antonescu: Băsescu să-i dea sfaturi premierului pentru că au un pact de coabitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului Crin Antonescu FOTO Reuters
Preşedintele Senatului Crin Antonescu FOTO Reuters

Crin Antonescu, candidatul oficial la Preşedinţie din partea USL, a declarat marţi că preşedintele Traian Băsescu poate să-i dea sfaturi premierului Victor Ponta pentru că se află într-un acord de colaborare instituţională.

„E complicat. Candidez sub culorile USL. Eu cred că deocamdată domnul Băsescu este normal să îi dea sfaturi domnului prim-ministru pentru că se află într-un acord de coabitare“, a afirmat Crin Antonescu, la Parlament. 

Liderul liberalilor a reiterat faptul că PSD nu poate câştiga singur alegerile prezidenţiale. „Şi PSD care este cel mai mare partid din România este foarte greu să scoată singur un preşedinte. Există un entuziasm de partid şi consideră că este este o socoteală hazardată“, a mai adăugat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seară că nu crede că PSD va reuşi să ofere un preşedinte României dacă se va despărţi de PNL, în contextul în care partidul lui Victor Ponta, acum, are intenţie de vot 35 - 36 %.

„Nu cred că USL se va rupe, pentru că n-ar avea nimic de câştigat. PSD nu poate scoate mai mult cu un plagiator ca Ponta decât are partidul. PSD-ul are acum intenţie de vot 35 - 36%. După mine, dacă se dezlipeşte de PNL, nu are nicio şansă să dea viitorul preşedinte. Eu nu le dau nicio şansă dacă se rup”, a declarat Traian Băsescu, la postul B1.

Tot Traian Băsescu a mai declarat ca PNL ar avea mult mai multe şanse să ofere un preşedinte, în turul doi, decât toate celelalte partide de dreapta.

„PNL are şanse mai mari dacă se rupe de PSD să dea preşedintele decât invers. Dacă va intra Crin Antonescu în turul doi, toate celelte partide de dreapta vor fi cu Crin Antonescu. După mine, în situaţia în care se rup, dreapta va da preşedintele, PSD nu poate”, a spus Traian Băsescu.

Pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu: „PSD nu poate câştiga alegerile prezidenţiale fără PNL”

Antonescu: „I-o fi dor lui Băsescu, dar nu avem în vedere o suspendare a sa din funcţie”

Antonescu îi dă dreptate lui Băsescu: PSD singur la prezidenţiale are o problemă


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite