Un american vrea să documenteze lumea prin Instagram cu ajutorul unui iPhone 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instagram este reţeaua socială a pasionaţilor de fotografii. FOTO Adevărul
Instagram este reţeaua socială a pasionaţilor de fotografii. FOTO Adevărul

Ce este dintr-o plăcere pentru fotografie şi o plăcere pentru călătorie? O documentare a lumii prin lentila unui iPhone şi cu filtre de Instagram, iar americanul Kevin Russ deja a început munca.

Instagram este o reţea socială fascinantă, cu tot felul de fotografii încărcate de oameni pe care au fost aplicate diverse efecte. Kevin Russ merge puţin mai departe şi aplică acele efecte pe fotografii realizate în locuri ciudate, interesante sau frumoase ale lumii. Foloseşte pentru asta un iPhone 5 şi ţările lumii, scrie Vice.

Kevin Russ are nevoie doar de semnal pentru telefon, eventual şi o priză, iar fotografiile sale sunt gata pentru celebritate. El încarcă fotografiile pe Tumblr şi Instagram unde are circa 45.000 de abonaţi. Russ are 30 de ani şi de un an de zile călătoreşte pentru a fotografia lumea în format Web 2.0. Viitoarele destinaţii sunt Canada şi Alaska, dincolo de graniţele SUA. Are o idee vagă despre perioada în care va ajunge în fiecare loc, dar nu are termene limită şi nici şefi cărora trebuie să se supună.

image

Russ a început să facă fotografii ca hobby în facultate, dar în scurt timp, făcea portrete atât de des încât se simţea epuizat. „Întâlneam pe câte cineva nou în fiecare zi. Îşi făceau programare la un shooting şi eu spuneam mereu da. Era un efort destul de mare pentru mine, având în vedere că nu sunt obişnuit să fiu foarte sociabil“, a declarat acesta pentru „Vice“. Ca să se reîncarce cu energie, a călătorit pe coasta Portlandului ca să fotografieze peisaje şi să scape o vreme de contracte şi modele.

După vizita pe coasta Portlandului, Russ a făcut excursii tot mai lungi. Încă folosea un DSLR până într-o zi din martie, când nicio fotografie pe care a făcut-o nu arăta bine. Enervat, şi-a scos iPhone-ul şi a făcut o fotografie prin Instagram. S-a vândut chiar a doua zi. Acum foloseşte aproape exclusiv iPhone-ul pentru că e mai confortabil şi poate procesa uşor fotografiile.

Întreaga poveste a lui Kevin Russ poate fi citită pe site-ul „Vice“, iar mai jos este o altă creaţie de-ale sale realizată cu un iPhone şi o pagină de Instagram. Mai trebuie spus că Russ are şi un filtru foto denumit după el în aplicaţia AfterLight din App Store, deşi spune că nu-l foloseşte atât de mult pentru că efectele nu sunt destul de puternice.

image
Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite