Un manager de spital şi un manager de serviciu de ambulanţă au fost găsiţi incompatibili de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi medici au fost găsiţi în incompatibilitate de către ANI FOTO Adevărul
Doi medici au fost găsiţi în incompatibilitate de către ANI FOTO Adevărul

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe, Andras-Nagy Robert, şi fostul manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, Popa Dan-Gabriel au fost găsiţi în incompatibilitate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI), fiind acuzaţi că au exercitat şi alte funcţii în perioada exercitării funcţiei de manager.

Astfel, potrivit inspectorilor, Robert Andras-Nagy s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 decembrie 2010 – 07 martie 2011, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de Manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyan Kristof”, Sf. Gheorghe, Jud. Covasna, şi funcţia contractuală salarizată de consilier juridic în cadrul E.G.G. Tamas Laszlo.

În ceea ce-l priveşte pe Popa Dan-Gabriel, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 noiembrie 2010 – 11 ianuarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de Manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş şi funcţia de medic titular în cadrul Cabinetului Medical Individual dr. Popa Dan-Gabriel, Jud. Argeş.

Ambii au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite