Scandalul din jurul şefei CNA continuă. Narcisa Iorga: „Laura Georgescu, dă-ţi demisia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Georgesc, acuzată că a folosit un limbaj neadecvat în faţa unor copii de clasa a III-a FOTO Mediafax
Laura Georgesc, acuzată că a folosit un limbaj neadecvat în faţa unor copii de clasa a III-a FOTO Mediafax

Narcisa Iorga, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a publicat pe blogul său o scrisoare deschisă către Laura Georgescu, preşedinta CNA, căreia îi cere demisia. „Ai vorbit unor copii despre ”crăpat creierii pe pereţi”, l-ai întrebat pe un altul ”de ce e supraponderal” şi ”de ce mănâncă în halul ăsta”. Mai poţi ridica privirea din pământ?“. Laura Georgescu va fi audiata la Comisia de cultura din Camera Deputatilor.

„Ai răcnit la nişte copii, i-ai jignit, ai pretins că le faci educaţie deşi îi vedeai pentru prima oară. Te-ai erijat în psiholog. Ai putea privi în ochi pe vreunul dintre părinţii acelor copii?

Ai cerut profesorilor să te lase singură cu elevii, ai pretins că aşa ar fi mai sinceri. Ai minţit. Cum ai putut să profiţi de respectul şi buna credinţă a unor dascăli? Mai poţi vota sancţionarea vreunui post care a încălcat normele de protecţie a minorilor?


Ai motivat totul printr-o explicaţie penibilă: ”am jucat un rol”. Ce rol ai jucat, Laura Georgescu? Tu ocupi o funcţie de demnitar, cu rang de ministru, nu poţi să joci roluri! Tu trebuie să fii un om onest, echilibrat şi respectabil. Mai poţi fi ceva din toate acestea? Ce rol vei juca de-acum încolo în CNA? Ce vei spune când vei auzi la monitorizarea unor emisiuni expresii cu mult mai blânde decât cele pe care tu le-ai folosit într-o şedinţă cu angajaţii CNA, înjurând birjăreşte, vorbind despre şeful comisiei de cultură din Senat ca fiind ”jigodia de…” sau despre un deputat ca fiind ”boul ăla de…”? Mai poţi să te uiţi în ochii lor, când vei merge în Parlament?

Cum vei mai putea pretinde că aplici legea, când ai spus că nimic nu merge legal în România şi că e normal să recurgi la şantaj? Cum vei mai cere întâlniri la comisarii europeni, Laura Georgescu?

Nimic din toate astea nu vei mai putea să faci! Consiliul Naţional al Audiovizualului este o instituţie constituită pe reguli şi cu exigenţe europene, cu mult înainte ca tu să o conduci. Ralu Filip a ridicat-o la un nivel la care tu nu vei putea nici măcar să visezi că poţi. Laura Georgescu, dă-ţi demisia!“

Scrisoarea Narcisei Iorga vine după publicarea unor înregistrări audio cu Laura Georgescu vorbindu-le unor copii de clasa a III-a. Conform acestor înregistrări, şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului foloseşte „un limbaj neadecvat“, acuzându-i că mănâncă prea mult, că sunt principalii vinovaţi ai violenţei.

„Prin ceea ce faceţi voi de când aţi venit în clasă. Toţi aţi practicat genul ăsta: fie agresor, fie victimă. De când aţi intrat în clasă, prin glumiţele astea, prin chipropourile astea, prin râsete, prin vorbit peste se cheamă violenţă emoţională. Fiecare dintre voi are de arătat unuia că e mai deştept decât el şi altuia că e mai prost decât el. Din cauza asta, de când aţi intrat în clasă, toţi cu toţi aveţi câte ceva de împărţit. De-aia şi viermuiala asta. De-aia nu eşti în stare să taci din gură, Bogdane! De-aia nu sunteţi în stare să vă uitaţi la un filmuleţ de trei minute, să citiţi textul, că tot timpul sunteţi preocupaţi să-i arătaţi lu’ Nicolae că e mai prost decât voi şi mai rău sau lu’ Bogdan că este mai deştept decât era căţelul vostru şi chestii d-astea” (un copil şoptind uimit – ne comparăm cu căţelul?!). Aşa, Dane, aşa, că dacă nu te-ntorceai tu, nu ştia Bogdan de care vorbesc. Calmaţi-vă! Principalii vinovaţi ai violenţei sunteţi voi!, este transcrierea cuvintelor folosite de şefa CNA“., este transcrierea unei înregistrări audio.

Laura Georgescu, despre cum favorizează postul România TV

Realitatea.net a prezentat într-o primă înregistrare pe preşedintele CNA care afirmă că îi „acoperă” pe „Ghiţă şi pe România TV”, în urma acestor acţiuni dorind să profite.

„M-a forţat jigodia de Georgică Severin să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de...aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez... Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi am şi eu o lege. Pot să, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?”, afirmă Laura Georgescu, conform înregistrării prezentate de Realitatea.

„Făceţi-vă că ştiţi ce vreau! Să dea nişte laptopuri!“

Într-o altă înregistrare adusă în atenţia publicului, preşedintele CNA aduce în discuţie posibile sponsorizări pentru instituţia pe care o conduce, sub forma unor laptopuri.  

„Laptopuri nu ne sponsorizaţi şi pe noi? Nu ne faceţi şi nouă o donaţie? 5 bucăţi! Ăla e un jaf, frate, să mor eu, e la preţ de piaţă! Nu ştiu, 1-7, 1700, cât dracu e? Nu am înţeles. Lăsaţi, lăsaţi, făceţi-vă că ştiţi ce vreau! Te pup, pa, pa! Să dea nişte laptopuri. Nu, nu, nu ţi le mai...laptopuri, ascultă-mă puţin că o rezolv altfel. (O sun pe Gubernat să văd). Că n-aş băga, frate bani în laptopuri. Sunt tâmpită, mă, să iau laptopuri de bani pentru instituţie, mă, când putem să le luăm altfel, mă, am atâţia oameni care-mi sunt datori, nu pricepi ce-ţi explic? E păcat de Dumnezeu, mă! Nu suport să iau bani din instituţie să rezolv problemele. Mi se pare de un căcat. (Gubernat) asta e prietenă cu unu’, înţelegi, şi m-a tot întrebat dacă vreau... Să nu iau 5 laptopuri pe moca? Dă-i dracului, ce-o să spună? C-am primit şpagă, dă-i în....”, afirmă Laura Georgescu în cea de-a doua înregistrare.

Citiţi şi

Înregistrări în care şefa CNA, Laura Georgescu, recunoaşte favorizarea unui post de televiziune

Şefa CNA, Laura Georgescu, adresându-se unor copii: „Principalii vinovaţi ai violenţei sunteţi voi!“ Scandalul continuă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite