REPORTAJ: PRU, precampanie cu muzică populară şi imaginea lui Victor Ponta. Tradiţionalul mic a fost înlocuit cu pâine şi carnaţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Partidul România Unită a dat startul, sâmbătă, precampaniei electorale, în Parcul Izvor, cu un concert la care au cântat mai mulţi interpreţi de muzică populară, pe fundalul scenei aflându-se sloganul formaţiunii. Prin zonă s-au perindat câteva sute de persoane, atrase în special de corturile unde s-au împărţit, cu generozitate, pâine şi cârnaţi.

Veta Biriş, Nicolae Furdui Iancu şi Gheorghe Turda au fost artiştii care au cântat pe scena amplasată în mijlocul Parcului Izvor, la acţiunea PRU intitulată ”Sărbătoarea românilor”.

În fundalul scenei a fost amplasat un banner cu imaginea lui Victor Ponta şi cu mesajul ”Alături de Victor Ponta. Partidul România Unită. Victor Ponta, prim-ministru”.

Câteva sute de persoane s-au perindat pe la manifestare, în special vârstnici. Organizatorii au împărţit steaguri tricolore şi  steaguri cu sigla Partidului România Unită, dar şi broşuri în care apăreau mesajele formaţiunii.

Mai entuziastă, o doamnă în vârstă purta atârnată de gât o pancartă cu mesajul: ”Cine iubeşte România se află la PRU. Veniţi. Vă aşteptăm”.

Pe lângă muzica cu mesaj patriotic, atracţia manifestării au constituit-o corturile albe unde voluntari ai formaţiunii au împărţit celor pâine şi cârnaţi, un fel de hot-dog  care a înlocuit, astfel, tradiţionalul mic oferit de obicei de partide în campaniile trecute. Şi pentru ca distracţia să fie şi mai mare, oferta de hot-dog a fost fără limită. Astfel, mulţi au reuşit să îşi umple sacoşele cu care au venit de acasă de bucăţi de pâine şi cârnaţi, dar şi de pliculeţe de ketchup şi muştar.

Odată ce plasele au fost umplute, participanţii la manifestare au încins şi o horă, pe ritmurile melodiilor tradiţionale, concertul debutând cu celebrul ”Noi suntem români”, interpretat de Furdui Iancu. Unii au recunoscut că au venit să asculte muzica populară, în timp ce alţii au spus că şi-ar fi dorit să îl întâlnească pe Victor Ponta, dacă tot apărea pe banner-ele PRU.

Desant de politicieni

Liderii PRU, Bogdan Diaconu, Lucian Bolcaş, deputatul Cristian Rizea şi senatorul Daniel Savu s-au aflat la eveniment. Au făcut poze şi au răspuns încurajărilor celor care şi-au exprimat susţinerea pentru formaţiunea lor. Între timp, printre cei prezenţi s-au strecurat şi activiştii de partid, care au profitat de acţiune pentru a strânge adeziuni la partid ,din partea doritorilor.

Bogdan Diaconu a afirmat că acţiunea s-a dorit o sărbătorire a valorilor autentice româneşti, împreună cu mari interpreţi de muzică populară. ”Ce poate fi mai autentic decât un folclor creat în mii de ani de existenţă a naţiunii române”, a spus el. Diaconu a afirmat că autorizaţia cerută Primăriei Generale menţiona prezenţa a maximum 20.000 de oameni.

”Eu sunt convins că au fost câteva mii bune, astăzi, pentru că oamenii vin, pleacă, se opresc, se întorc, dar atmosfera este importantă. Aţi văzut, spiritul românesc trăieşte”, a ţinut să puncteze Diaconu.
Despre cei care au dorit să semneze adeziune la PRU, el a spus că sunt bineveniţi în partid, pentru că este nevoie de români care să susţină un partid naţionalist puternic.

Despre mic: „Nu a costat nimic. A fost gratis”

Întrebat despre imaginea lui Victor Ponta, folosită de PRU la manifestare, Bogdan Diaconu a explicat că partidul său este primul care şi-a anunţat susţinerea pentru Victor Ponta, pentru a fi viitorul premier, dar şi propunerile pentru viitorii miniştri.

”Cred că este onest pentru români să ştie ce urmează după 11 decembrie. Vom face pragul electoral cu lejeritate, însă nu vom avea un scor destul de mare astfel încât să dăm viitorul premier, însă putem condiţiona construcţia oricărei majorităţi cu omul care ne oferă nouă garanţiile suficiente că planul nostru pentru ţară va fi aplicat. Şi acesta este Victor Ponta ”, a declarat el.

Diaconu nu a dorit să spună cât a costat mitingul din Parcul Izvor, însă un simpatizant aflat lângă el a comentat indignat: ”Ce contează, domnule, cât a costat? Nu a costat nimic. A fost gratis”.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite