Radu Stroe: „Şoferi iraţionali străpung barajele poliţiei pe drumuri înzăpezite. Trebuie sancţiuni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Stroe a declarat că va analiza măsurile de sancţionare a şoferilor "iraţionali"
Radu Stroe a declarat că va analiza măsurile de sancţionare a şoferilor "iraţionali"

Ministerul Afacerilor Interne va analiza măsurile de sancţionare a şoferilor "iraţionali" care au străpuns barajul ridicat de poliţie pe drumuri înzăpezite, inclusiv prin imputarea costului aferent combustibilului folosit de către serviciile de intervenţie, a declarat ministrul de resort, Radu Stroe

"Mă gândesc la o astfel de sancţiune", a spus Stroe, în comandamentul de iarnă organizat la Guvern.

El a arătat că poliţia trebuie să dispună măsuri mai aspre pentru a evita noi astfel de cazuri.

Totodată, Radu Stroe a propus joi, 3 ianuarie, ca DN1 să fie un drum cu sens unic spre staţiunile montane până când va fi gata autostrada Bucureşti-Braşov. Asta după ce autorităţile au fost nevoite să dea în această minivacanţă prima alertă de trafic intens după 15 ani.

Radu Stroe vrea să rezolve problema ambuteiajelor  din perioada sărbătorilor prin transformarea DN1 într-o arteră cu sens unic. Această iniţiativă a fost luată în calcul şi de Lucian Diniţă, şeful Direcţiei de Poliţie Rutieră, care a spus că totul pleacă de la infrastructură.

„Sunt multe aspecte de luat în considerare şi totul pleacă de la infrastructură. O să încercăm, în virtutea a ceea ce domnul ministru a spus şi ne-a transmis spre analiză, identificarea de soluţii de fluidizare a traficului, dar, ţinând cont de sistematizare‟, a declarat Diniţă pentru „Adevărul‟. 

Despre modalităţile de întoarcere, Lucian Diniţă a spus că vor fi luate în calcul toate aceste aspecte, ţinându-se cont de infrastructură. Cel mai probabil însă conducatorilor auto li se vor recomanda rutele: DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti. Totodata, cei care vor porni din zona Bran-Moeciu se vor putea întoarce pe DN73 Brasov - Pitesti - Autostrada A1 Pitesti - Bucuresti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite