Protest 10 august 2019. Un tânăr a fost bruscat de jandarmi. Patru oameni ai legii s-au chinuit să-l imobilizeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr a fost reţinut de jandarmi pe Bulevardul Mihalache, sâmbătă, în jurul orei 19.00, pentru că nu ar fi vrut să se legitimeze. Conform declaraţiei prietenilor cu care acesta se îndrepta spre Piata Universităţii, forţele de ordine i-au cerut să se legitimeze, însă acesta a refuzat. Ulterior, a fost pus la pământ şi a fost bruscat vreme de câteva minute de mai mulţi jandarmi.

Un tânăr care a participat la protestul de pe 10 august, din Piaţa Victoriei, a fost imobilizat şi bruscat de câţiva jandarmi. 

A fost urcat în maşina jandarmilor, dus la secţia de poliţie şi, ulterior, amendat. Tânărul protestatar are 35 de ani, lucrează în domeniul IT şi se numeşte Alexandru Bugner, conform Radio Europa Liberă.

În timp ce tânărul este pus la pământ, iar patru jandarmi îl imobilizează, punându-i mâna pe cap,acesta strigă „V-aţi găsit cu cine să vă bateţi, harnicilor!” 

Mai mulţi martori au intervenind, făcând apel la jandarmi, să nu îl agreseze pe bărbat. O femeie, apropiată a tânărului a încercat să se apropie de acesta, în timp ce era ţinut la pământ, moment în care este împinsă de către un jandarm. „Vă rugăm să ne lăsaţi să ne facem datoria”, au spus jandarmii martorilor. „Pentru un singur om (n. red. protestatarul), sunt vreo 20 de persoane (n.red. jandarmi şi poliţişti), spune un martor. 

Mai mulţi internauţi şi-au manifestat indignarea faţă de comportamentul jandarmilor, în timp ce alţii au spus că tânăruşl ar fi trebuit să se legitimeze, dacă i s-a cerut. „Noua metodă de legitimare. CU GENUNCHII PE PIEPT. RUŞINE MARE”, a comentat o femeie pe Facebook. „Ce făcea grav băiatul? Le spunea adevărul despre pregatirea lor, despre cum acţionează ei în ţara asta, că închid ochii la infractori, dar pun piciorul în faţa unui om care participă la un protest pasnic. Pe fată de ce o împing? O ruşine de instituţie şi multe gunoie fără pregătire, care nu ştiu decât să dea cu bâta dupa cum s-a văzut şi anul trecut, dae şi în această filmare!”, comentează o altă persoană. „Cu criminalii vă purtaţi frumos iar cu cei paşnici, foarte urât. Ruşine”, mai spune un internaut. 

                                            

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite