UPDATE Probleme majore pe Aeroportul Otopeni. Sistemul de check-in s-ar fi blocat. Reacţia Tarom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Henri Coandă. Foto Click
Aeroportul Henri Coandă. Foto Click

Opt zboruri care urmau să decoleze de pe Aeroportul Otopeni au apărut ca fiind anulate după ce sistemul de check-in al aeroportului a căzut vineri dimineaţă.

În cinci dintre zborurile planificate pentru decolare începând cu ora 8:00 este vorba despre companii din România.

Nu se cunosc oficial problemele care au dus la această situaţie, dar surse avizate au declarat pentru „Adevărul” că ar putea fi vorba despre probleme legate de efectuarea check-in-ului în aeroport, ceea ce a afectat cinci curse Blue Air şi Tarom,  dar şi zboruri ale altor companii.

Zborurile erau planificate a fi efectuate către Stockholm (8:25), Suceava (8:15, zborul RO801 şi AZ4999), Belgrad (8:10), Sofia (8:05, zborul RO291 şi FB1806) şi Sibiu (8:00).

UPDATE 9:30: Defecţiunea sistemului check-in a fost remediată. Zborurile au fost reluate.

UPDATE 12,50: După aproape 5 ore, compania Tarom a venit cu câteva precizări, pe care le redăm integral:

Compania TAROM precizează că din cauza disfuncţionalităţii sistemului de suport pentru servicii check-in ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, în dimineaţă zilei de 06 Martie 2020, cursele TAROM au înregistrat întârzieri de până la 30 de minute. 

De asemenea, în acest context, subliniem că nu a fost anulat niciun zbor. Dintr-o eroare informatică, pe site-ul Aeroportului Internaţional  Henri Coandă Bucureşti au apărut informaţii referitoare la curse TAROM anulate. 

Menţionăm faptul că acele curse au fost anulate comercial din planul de zbor cu mai mult de două săptămâni înainte de data de 06 Martie 2020. Pasagerii au fost anunţaţi din timp, au fost protejaţi şi au fost reacomodaţi pe alte curse, astfel încât să nu le fie afectate călătoriile. 

Vă menţionăm că pe display-ul fizic din Aeroportul Internaţional  Henri Coandă Bucureşti au fost afişate corect informaţiile cu privire la cursele TAROM din ziua de 06 Martie 2020. 


 

Până în acest moment, niciuna dintre companii şi nici conducerea aeroportului nu au furnizat presei informaţii oficiale privind motivele producerii acestei situaţii.

zboruri anulate
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite