Un poliţist bucureştean a fost arestat pentru o şpagă de 3.600 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă
Poliţistul va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă

Un subcomisar de la Secţia 19 Poliţie, din Capitală, a ajuns după gratii, după ce ar fi luat o şpagă de 600 de euro de la rudele unui urmărit internaţional. În schimbul banilor, ofiţerul le-a furnizat acestora informaţii despre măsurile luate de Poliţie împotriva celui urmărit.

UPDATE Magistraţii Tribunalului Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a poliţistului Iulian Voicu.

Decizia instanţei nu este însă definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au declanşat, miercuri, urmărirea penală împotriva subcomisarului de poliţie Iulian Voicu şi au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, pentru acuzaţiile de trafic de influenţă şi favorizarea făptuitorului.

„În perioada 06.02.2016 – 16.02.2016, inculpatul Voicu Iulian, în calitate de subcomisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Secţia 19 Poliţie, a pretins şi a primit de la o persoană (martor denunţător) suma de 600 euro, în schimbul căreia i-a acordat ajutor fratelui acesteia din urmă, în scopul împiedicării executării unei pedepse privative de libertate“, se precizează într-un comunicat al DNA.

Concret, ofiţerul de poliţie a anunţat-o pe martoră că fratele ei este urmărit general şi internaţional, atenţionând-o totodată ca acesta să nu revină în ţară, întrucât va fi reţinut şi predat organelor de poliţie.

De asemenea, poliţistul a sfătuit-o pe martoră să nu comunice prin telefon cu fratele ei decât într-o manieră codificată, întrucât discuţiile telefonice sunt interceptate şi există posibilitatea localizării acestuia.

Subcomisarului de poliţie Iulian Voicu a vrut să stoarcă şi alţi bani de la rudele urmăritului. El le-a spus acestora că, în cazul în care fugarul va fi prins şi încarcerat, are posibilitatea să intervină la Penitenciare pentru ca acesta să fie închis într-un centru de reţinere pe raza Capitalei. Pentru acest serviciu, poliţistul a cerut 3.000 de euro, din care a primit efectiv doar 1.000 de euro.

Subcomisarului de poliţie Iulian Voicu urmează să fie prezentat joi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite