Peste 560 de pietoni au murit în 2015 în urma accidentelor rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 560 de pietoni au murit în 2015 în urma unor accidente rutiere, numărul acestora fiind cu 4% mai mare faţă de anul anterior. Comisia Europeană precizează că România este pe locul doi în Europa în privinţa numărului de morţi în accidente rutiere.

În 2015, 568 de pietoni au murit în urma accidentelor rutiere, însă doar 17% dintre aceştia din cauza şoferilor care nu le-au acordat prioritate la trecerea de pietoni, arată Digi24.

De asemenea, printre cauze se mai regăsesc şi traversarea prin locuri nepermise, dar şi traversarea pe culoarea roşie a semaforului.

Potrivit Comisiei Europene, peste o treime din victimele accidentelor rutiere înregistrate în România sunt pietoni. Cifra este una îngrijorătoare ţinând cont de faptul că media europeană este de 22%.

De asemenea, Comisia Europeană arată că, după pietoni, cei mai vulnerabili în trafic sun bicicliştii şi motocicliştii. De altfel, peste jumătate dintre accidentele în care au fost implicaţi cicliştii au avut loc din cauza acestora pentru că nu respectă regulile.

Comisia Europeană precizează că, alături de Bulgaria, România este pe locul doi în Europa în privinţa numărului de morţi în accidente rutiere - o rată de 95 de decese la 1 milion de locuitori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite