Percheziţii DIICOT la casa de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii. Reacţie: Investigaţia nu vizează firma de avocatură şi nici pe avocaţii acesteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Procurorii DIICOT percheziţionează joi sediul unei case de avocatură, în cadrul unei anchete care vizează o grupare care a prejudiciat creditorii a două societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu produse farmaceutice.

UPDATE Potrivit unei reacţii a Casei de Avocatură, procedura procurorilor a fost una de ridicare a unor documente referitoare la tranzacţiile unui client.

"Documentele au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare cu celeritate şi în conformitate cu dispoziţiile legale. Investigaţia nu vizează firma de avocatură şi nici pe avocaţii acesteia", susţine Casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii într-un comunicat remis „Adevărul”

Ştirea iniţială

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat constituit cu scopul de a prejudicia creditorii a două societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu produse farmaceutice, prin crearea intenţionată a stării de insolvenţă, iar mai apoi falimentul firmelor, activele acestora fiind preluate de către o altă societate comercială controlată de către aceleaşi persoane, prin intermediul unor firme cu sediul în Olanda şi Cipru.
Prin ordonanţa din data de 18 mai 2015, a fost începută urmărirea penală "in rem" pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup organizat, delapidare şi bancrută frauduloasă.

Câţi bani s-au transferat

Joi, procurorii DIICOT au întreprins o percheziţie la sediul unei case de avocatură, pentru ridicarea de înscrisuri în baza cărora două dintre respectivele societăţi comerciale au efectuat în contul acesteia 17 transferuri bancare, în vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plăţi.  Dosarul este instrumentat împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Surse judiciare au explicat că în perioada septembrie 2010-aprilie 2015, două societăţi mplicate au achitat în contul SCA Ţuca Zbârcea & Asociaţii suma de 36.841.050,71 lei. Din această sumă, s-a stabilit că 34.370.577,16 lei a fost achitată în 13 tranşe, fiecare tranşă fiind mai mare de 100.000 lei. S-a mai stabilit că în 4 cazuri,  din contul uneia dintre firme, sumele transferate au fost mai mari de 2 milioane lei după cum urmează: 22.03.2012 – 16.000.000 lei; 09.04.2012 – 5.665.588 lei; 19.06.2012 – 8.415.200 lei; 25.06.2012 – 2.143.439 lei.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite