UPDATE Irakianul care a lovit mortal o tânără care traversa regulamentar a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra a fost lovită pe trecerea de pietoni FOTO Adevărul
Tânăra a fost lovită pe trecerea de pietoni FOTO Adevărul

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au dispus începerea urmăririi penale faţă de şoferul irakian care a accidentat mortal o tânără care traversa regulamentar pe o stradă din Capitală.

UPDATE Potrivit unui comunicat emis de procurori, luni seara, în jurului orei 21.50, Abdulateef MohammedHazim Abdulateef ar fi condus cu viteză peste limita legală admisă în localitate, iar pe Bulevardul Iuliu Maniu, în  intersecţia  cu  Bulevardul  General  Vasile  Milea, ar fi trecut pe culoarea roşie a semaforului. Acesta a accidentat mortal o fată care traversa regulamentar, în zona marcajului pietonal.

Ulterior, acesta a părăsit locul accidentului, fără a anunţa organele de poliţie.

Procurorii au dispus reţinerea acestuia.


Accidentul s-a produs luni, în jurul orei 22.00, la intersecţia bulevardelor Vasile Milea şi Iuliu Maniu. Tânăra, în vârstă de 24 de ani, a fost lovită de o maşină în timp ce traversa pe la trecerea de pietoni, împreună cu o prietenă, a spus purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

„O tânără de 24 de ani a traversat pe trecerea de pietoni, moment în care a fost lovită de un şofer care a trecut pe roşu şi avea viteză mare. A lovit-o în plin şi a omorât-o. Şoferul a fugit cu maşina, a schimbat numerele la maşină, pentru că avea numere de Bulgaria şi a pus unele româneşti şi ulterior a apelat la un prieten să se ascundă cu maşina într-o curte, în comuna Chiajna. Între timp, el a fugit în comuna Domneşti, la alt prieten, să se ascundă”, a explicat Codău. 

Poliţiştii Brigăzii Rutiere l-au găsit pe bărbat în casa unor prieteni ai acestuia, din localitatea ilfoveană Domneşti, unde încerca să se ascundă.

Acesta are 22 de ani, este cetăţean irakian rezident în Bucureşti şi avea permis de conducere din Irak.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit poliţiştilor, tânăra care a decedat este din judeţul Harghita şi venise la Bucureşti pentru un master.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite