Ministrul Sănătăţii, deplasare de urgenţă la Suceava după demisia în bloc a conducerii spitalului judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi noul secretar de stat Ionel Oprea vor merge astăzi la Suceava pentru a remedia situaţia critică creată în localitate de epidemia de coronavirus.

Secretarul de stat va rămâne o perioadă de câteva zile în Suceava pentru a putea remedia situaţia creată. Noua conducere a spitalului judeţean din Suceava a demisionat deja. Managerul Nelu Filip şi directorul medical Doina Motan au demisionat miercuri seara.

Mai mult, 20 de cadre medicale refuză să meargă la muncă iar preşedintele Klaus Iohannis a retras decoraţia acordată spitalului.

200 de cadre medicale din Suceava au fost confirmate cu coronavirus, iar peste 30 de pacienţi internaţi la acest spital au murit din cauza COVID.

 Spitalul Judţean Suceava rămâne fără conducere, directorul de îngrijiri medicale aflându-se în izolare la domiciliu.

Medici din cadrul Spitalului Judeţean l-au contactat pe prefectul judeţului, Alexandru Moldovan, pentru a-i aduce la cunoştinţă că unitatea medicală a rămas fără conducere şi l-au rugat să facă demersuri pentru ca spitalul să iasă din această situaţie.

Echipamentele de protecţie de pe secţii se termină, în timp ce în depozitele spitalului ar fi astfel de materiale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite cadrelor medicale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite