Nelu Tătaru: O pandemie durează un an şi jumătate-doi şi are 3-4 valuri. În măsura în care vom avea o imunizare de 50-60% putem spera într-un val 4 uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că portul măştii de protecţie este necesar în continuare, în unele zone, întrucât şi anul trecut a existat o perioadă de relaxare, dar a venit valul doi al pandemiei. „O pandemie durează un an şi jumătate-doi şi are trei-patru valuri”, a explicat Tătaru, precizând că, la o rată mare de vaccinare, putem spera într-un „val uşor”.

„Până nu avem o imunizare de 60-70% încă există un pericol şi odată cu relaxările... Să ne aducem aminte că şi anul trecut pe 15 mai am avut o perioadă de relaxare şi a venit un val doi. Am deschis şcolile la 15 septembrie şi am fost nevoiţi să le închjidem la 1 octombrie”, a răspuns Tătaru în momentul în care a fost întrebat de necesitatea purtării măştii. 

Ministrul a precizat că deşi autorităţle s-au adaptat situaţiei actuale, asta nu înseamnă că pandemia s-a încheiat. 

 „O pandemie durează un an şi jumătate-doi şi are trei-patru valuri. Valurile depind de colaborarea noastră. În măsura în care vom avea o imunizare de 50-60% putem spera într-un val uşor”, a mai afirmat Tătaru. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite