Mitinguri gay şi anti-gay, sâmbătă, în centrul Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimele marşuri ale Diversităţii au strâns în centru Bucureştiului sute de persoane
Ultimele marşuri ale Diversităţii au strâns în centru Bucureştiului sute de persoane

Capitala va fi din nou scena unor manifestaţii pentru şi împotriva drepturilor LGBT (lesbian, gay, bisexual, transsexual). Sâmbătă, în zona Arcul de Triumf - Piaţa Victoriei, membrii şi susţinătorii asociaţiilor ACCEPT, MozaiQ şi PSI-România se reunesc pentru Marşul anual al Diversităţii. Cu câteva ore mai devreme, Organizaţia Noua Dreaptă iese în stradă pentru a milita împotriva adopţiilor pentru cuplurile de homosexuali.

Săptămâna „Bucharest PRIDE“, care cuprinde evenimente dedicate comunităţii LGBT, se încheie sâmbătă cu Marşul Diversităţii. Asociaţiile ACCEPT, MozaiQ şi PSI-România le cer bucureştenilor să iasă în stradă şi să se alăture celor care de două decenii militează pentru drepturile comunităţii gay din România. Defilarea va începe la ora 15:30, la Arcul de Triumf şi se va termina în Piaţa Victoriei.

Tot sâmbătă, dar de la ora 12.00, Noua Dreaptă organizează Marşul Normalităţii, care militează pentru familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Cei de la Noua Dreaptă le cer şi ei bucureştenilor să li se alăture marşului, pentru a fi solidari cu o familie de români din Marea Britanie, ai cărei copii au fost încredinţaţi spre adopţie unui cuplu de homosexuali. Marşul Normalităţii se va desfăşura pe traseul Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Patriarhia Română.

Cele două marşuri se desfăşoară de ani buni în aceeaşi zi. Organizaţiile de extremă dreaptă, încearcă astfel să-şi manifeste dezaprobarea faţă de defilarea gay. Prima paradă a comunităţii de homosexuali din România s-a desfăşurat în 2005. Organizaţia Accept, primul organism din România care militează pentru drepturile homosexualilor, s-a înfiinţat în 1996.

În 2001, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care a abrogat articolul 200 din Codul Penal, pentru a elimina orice discriminare pe motiv de orientare sex. Dezbaterea cu privire la drepturile gay în România a fost reaprinsă luna trecută, când „Coaliţia pentru familie“ a depus în Parlament o cerere semnată de 3 milioane de români, solicitând revizuirea Constituţiei, astfel încât să se stipuleze clar că o familie poate fi formată numai dintr-un bărbat şi o femeie.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite