Ministerul român de Externe: Pe lista pasagerilor avionului prăbuşit în Ucraina nu se aflau români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 280 de pasageri la bord şi cu 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit în Ucraina, lângă Doneţk, a declarat o sursă din cadrul companiei pentru agenţia rusă Interfax. Cursa zbura între Amsterdam şi Kuala Lumpur. BBC informează că nu există supravieţuitori. FOTOGRAFII Reuters
Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 280 de pasageri la bord şi cu 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit în Ucraina, lângă Doneţk, a declarat o sursă din cadrul companiei pentru agenţia rusă Interfax. Cursa zbura între Amsterdam şi Kuala Lumpur. BBC informează că nu există supravieţuitori. FOTOGRAFII Reuters

Ministerul român de Externe a anunţat că nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei care aparţinea companiei Malaysia Airlines şi care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei. În urma acestui accident, cele 298 de persoane care se aflau la bordul aeronavei au murit.

„Ministerul Afacerilor Externe al României informează că - în urma verificărilor întreprinse de Celula de criză, de la momentul convocării acesteia la nivelul Centralei MAE şi până în acest moment – nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei de linie «Boeing 777» aparţinând companiei «Malaysia Airlines» care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei”, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat de presă emis vineri.

Potrivit aceleaşi surse, Celula de criză de la nivelul Centralei MAE împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialităţile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Vicepreşedintele departamentului european al companiei Malaysia Airlines a anunţat, în noaptea de joi spre vineri, că la bordul avionului prăbuşit în Ucraina se aflau 298 de persoane, dintre care 154 de olandezi, relatează AFP.

„La bord au fost 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului", a declarat Huib Gorter, vicepreşedintele departamentului european al Malaysia Airlines, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute pe aeroportul Amsterdam-Schiphol.

El a precizat ulterior că în afară de cei 154 de olandezi, la bordul avionului se aflau, de asemenea, 27 de australieni, 23 de malaysieni, 11 indonezieni, şase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi şi un canadian.

Naţionalitatea a peste 50 de persoane urmează să fie stabilită.

Ministerul belgian de Externe a precizat la rândul său că în accident au murit cinci cetăţeni belgieni, ci nu patru.

De asemenea, preşedintele francez, François Hollande, a declarat joi seara că la bordul avionului „puteau fi mai mulţi cetăţeni francezi".

Directorul ONUSIDA a declarat vineri că „mulţi" dintre pasagerii avionului malaysian care s-a prăbuşit, joi seara, în Ucraina se deplasau la o conferinţă mondială pe tema SIDA, care urmează să aibă loc în acest weekend, la Melbourne.

Kiev-ul şi rebelii, acuzaţii reciproce

Un avion de linie malaysian care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

Autorităţile de la Kiev şi rebelii s-au acuzat reciproc de lansarea unei rachete care ar fi provocat catastrofa, fără ca vreun element material să permită stabilirea cu siguranţă a acestei ipoteze.

Oficiali americanii au declarat că avionul malaysian a fost doborât de o rachetă sol-aer, dar originea acesteia rămâne nesigură.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Avion doborât în Ucraina. Comandantul SBU: „Prioritatea noastră este să aflăm care comandant rus a dat ordin ca avionul să fie atacat”

 

VIDEO Avion doborât în Ucraina. Mărturia unei femei care a ratat „cursa morţii“

      

Ministerul român de Externe: Pe lista pasagerilor avionului prăbuşit în Ucraina nu se aflau români

Presa din Rusia: Ucrainenii au vrut să doboare avionul lui Putin, dar au greşit ţinta şi au nimerit în avionul de linie Malaysia Airlines

 

Mulţi dintre pasagerii avionului malaysian mergeau la o conferinţă despre SIDA, în Australia

 

MH17. Vicepreşedintele SUA, Joe Biden: Avionul prăbuşit în estul Ucrainei a fost aruncat în aer în timpul zborului

 FOTO VIDEO Avion malaysian cu 298 de pasageri, doborât lângă Doneţk. Nu există supravieţuitori

Ministerul Afacerilor Externe dispune activarea celulei de criză la nivelul instituţiei, în urma „catastrofei aviatice” din Ucraina

Reacţiile liderilor politici după tragedia aviatică din Ucraina

Avion doborât în Ucraina. Putin: Tragedia nu ar fi avut loc dacă Kievul nu demara ofensiva asupra separatiştilor

Malaysia Airlines MH17 zbura pe culoarul aerian L980, unul dintre cele mai aglomerate "drumuri" spre Asia

29 iunie: rebelii din Doneţk se lăudau pe Twitter că au pus mâna pe un lansator de rachete Buk. Tweet-ul a fost şters azi

Ruşii, fără milă pe timpul războiului rece: cum au doborât un avion sud-coreean cu 269 de pasageri

Senatorul John McCain: „Dacă Rusia a doborât avionul MH17, atunci trebuie să existe repercusiuni incredibile“

FOTO Malaysia Airlines MH17 doborât în Ucraina: olandezul care şi-a anticipat moartea pe Facebook

VIDEO Istoria se repetă: Boeing doborât în Ucraina. Americanii au făcut la fel cu un Airbus cu 290 de civili. SUA le-a dat criminalilor medalii pentru curaj

Malaysia Airlines MH17, doborât peste Ucraina: cine este vinovat?

„Blestemul“ Malaysian Airlines: de ce e în pragul falimentului şi ce şanse sunt să pici cu avionul în ziua de astăzi

Cum arată şi ce poate face sistemul sol-aer Buk, care ar fi provocat prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în Ucraina

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite