Ludovic Orban, audiat la DNA: „Îmi pare rău că m-am retras, dar sunt un om de onoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ludovic Orban a fost audiat, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care este suspectat că i-ar fi cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru a-şi promova imaginea prin intermediul a două televiziuni. Tot joi, acesta a fost şi la Secţia 23 de Poliţiei din Capitală, aşa cum i se impune prin măsura controlului judiciar. Orban le-a mărturisit jurnaliştilor că regretă că şi-a retras candidatura.

UPDATE Ludovic Orban a părăsit sediul DNA după aproape o oră de audieri. La ieşirea din sediul instituţiei, acesta i-a rugat pe jurnalişti să nu-i mai adreseze întrebări ce au legătura cu dosarul penal pentru că nu va putea da informaţii.

„Îmi pare rău că m-am retras, dar sunt un om de onoare, nu accept să candidez decât dacă este lămurită această suspiciune”, a spus Ludovic Orban la plecarea de la sediul DNA referitor la retragerea sa din cursa pentru Primăria Capitalei.

UPDATE Ludovic Orban s-a prezentat la sediul DNA. „Acum am venit cu avocatul care mă reprezintă şi urmăm procedurile în conformitate cu Codul de Procedură Penală. Luni am fost singur, fără să fiu asistat, astăzi sunt asistat. Voi ajuta să se facă lumină în acest caz. Nu vreau să dau informaţii despre dosar”, a declarat Ludovic Orban la intrarea în sediul DNA.

Nu a vrut să facă declaraţii

Orban a ajuns la sediul Poliţiei în jurul orei 9.00, însă nu a vrut să dea declaraţii despre dosar nici la intrarea şi nici la ieşirea din Poliţie.

Pe 11 aprilie, Ludovic Orban s-a prezentat la DNA unde a fost înştiinţat că este urmărit penal pentru folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Concret, procurorii arată că  pe 1 martie 2016, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Ludovic candida la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Ulterior, pe 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Ludovic i-ar fi cerut afaceristului suma de 50.000 de euro în numerar, „cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului”.

Ludovic Orban ar fi precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.

„Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, arată DNA.

Ludovic Orban a renunţat la lupta pentru Primăria Capitalei

De altfel, pe 11 aprilie, Ludovic Orban a anunţat că se retrage din cursa pentru Primăria Generală şi îşi dă demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi din cea de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Nu-mi este teamă, am în spate o carieră de 25 de ani de viaţă publică în care am respectat legea, Ludovic Orban

„După cum bine ştiţi, PNL a susţinut permanent lupta împotriva corupţiei, a susţinut în toate ocaziile solicitările formulate de DNA, formulate de justiţie, şi nu voi face nicio excepţie în acest caz. Atâta timp cât s-a început urmărirea penală împotriva mea, îmi retrag candidatura la Primăria Generală a Capitalei din partea PNL. Nu mai candidez pentru Primăria Generală a Capitalei. Nu am încasat niciun leu în cadrul acestei campanii în mod ilegal, dar niciun alt folos. Anunţ că îmi dau demisia şi din funcţai de prim-vicepreşedinte al PNL pentru că nu vreau ca această anchetă să afecteze cumva percepţia asupra PNL. Anunţ şi că îmi dau demisia din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor”, a anunţat Ludovic Orban.

Pe aceeaşi temă:

Valentin Jucan, membru CNA, cere DNA să publice numele televiziunilor menţionate în dosarul lui Ludovic Orban

Ludovic Orban „a picat” pe celebrul Articol 13 din Legea Anticorupţie. Hrebenciuc: „Şi atunci, boss, ăsta este un articol doborâtor“

Ponta: Eu l-am iertat pe Orban, dar Dumnezeu nu-i uită nici pe proşti, nici pe ticăloşi

Ludovic Orban, acuzat că cerea şpagă pentru campanie la televizor

    

Reacţiile liderilor PNL după retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Capitalei. Când anunţă noul candidat PNL-ul

Orban, acuzat că a luat mită ca să-şi finanţeze imaginea la TV, în campania electorală. Liberalul şi-a retras candidatura la Primăria Capitalei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite