Reacţiile liderilor PNL după retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Capitalei. Când anunţă noul candidat PNL-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Cosmin Iftode
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Cosmin Iftode

Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au declarat, luni, că PNL se află într-o situaţie dificilă în ceea ce priveşte Primăria Generală după ce Ludovic Orban, candidatul liberal pentru Capitală s-a retras din cursă pentru fotoliul de primar al Bucureştiului, forţat de procurorii DNA.

Liderii PNL sunt puşi în situaţia de a găsi un nou candidat pentru Primăria Generală, după ce Ludovic Orban şi-a anunţat retragerea, acesta fiind pus sub control judiciar de DNA. „Întotdeauna respectăm, ca şi în cazul altora, prezumţia de nevinovăţie. Asta vom face şi în cazul lui Ludovic Orban. Respectăm la fel de mult şi comportamentul pe care l-a avut, unul cât se poate de onest şi în conformitate cu prevederile statutare ale PNL. Mă bucur că a făcut această opţiune proprie. Asta înseamnă că nu vrea deloc să prejudicieze imaginea în vreun fel“, a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL nu a pierdut ocazia de a arunca o săgeată spre PSD care se confruntă cu probleme similare, însă candidaţii social-democraţi care au probleme cu Justiţia evită să iasă din cursa electorală.

„Nu avem niciun fel de aplecare să facem circ. Nu suntem PSD să ne rupem cămaşa de pe noi când cinneva de la PNL trebuie să renunţe la o candidatură forţat de aceste împrejurări. În cel mai scurt timp, vom lua în discuţie la BPN de mâine o candidatură pentru Primăria Capitalei. O să facem acest demers cu cea mai mare decenţă şi cu cea mai mare discreţie faţă de orice fel de procedură judiciară“, a precizat Alina Gorghiu.

Întrebat dacă un potenţial candidat pentru Primăria Capitelei e Cristian Buşoi, Vasile Blaga nu a infirmat: „Candidatura va fi asumată de un membru al PNL“, a spus Blaga.

„Nici eu, nici doamna Gorghiu nu putem să vă certificăm vreun candidat. Discutăm cu preşedintele organizaţiei de Bucureşti, cu BPN-ul. Nu o să lungim discuţiile. Mâine o să avem candidatul“, a conchis liderul liberal. 

Ce spun cei din PSD 

Candidatul PSD la Primăria Capitaleu, Gabriela Firea, regretă decizia lui Ludovic Orband e a se retrage din cursa electorală pentru Primăria Capitalei, însă este convinsă că PNL va găsit un candidat la fel de bun ca Orban.

„Regret faptul că domnul Ludovic Orban a fost nevoit să se retragă din cursa electorală, dar, date fiind acuzaţiile care îi sunt aduse, este, probabil, cea mai înţeleaptă decizie. Am convingerea că un partid de anvergura PNL va putea să găsească, în scurtul timp rămas până la termenul limită de depunere a dosarelor, un candidat la fel de valoros şi performant ca domnul Orban“, spune Gabriela Firea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite