VIDEO Jandarmeria Română justifică violenţele de la proteste cu clipuri preluate de la Russia Today

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Adrian Neagoe
FOTO Inquam Photos / Adrian Neagoe

Jandarmeria Română a publicat joi un clip care ilustrează forţele de ordine din alte state fiind violente cu protestatarii, încercând să motiveze faptul că a folosit violenţa la protestul din data de 10 august. Majoritatea filmuleţelor sunt însă preluate de la Russia Today.

„ În continuare, vă prezentăm modul de intervenţie al forţelor de ordine publică din Uniunea Europeană şi Statele Unite, în situaţii de restabilire a ordinii de drept”, scrie Jandarmeria Română, într-o postare ce conţine şi o compilaţie de videoclipuri cu forţele de ordine fiind violente faţă de protestatari.

Majoritatea filmărilor sunt luate de la televiziunea de propagandă a Kremlinului, Russia Today, căreia Jandarmeria Română a încercat să îi blureze sigla. La minutul 3:32, însă, sigla este vizibilă.

clip jandarmerie sigla russia today

De asemenea, imaginile conţin violenţe ale forţei de ordine nu de la proteste anticorupţie, cum s-unde protestatarii erau paşnici, ci de la o conferinţă a extremei drepte din Germania, de la un protest anti-austeritate din Belgia, de la un marş anti-refugiaţi din Austria sau de la protestele anarhiştilor din Seattle, care au marşat sub deviza „indiferent cu cine votează ei, noi nu suntem guvernabili”, atrage atenţia Vice România.

Internauţii au sesizat şi ei preluarea imaginilor de propagandă rusă şi au sancţionat Jandarmeria Română pe pagina sa de Facebook.

„ Aţi preluat colajul de la Russia Today. Preluaţi propaganda anti-occidentală a lui Putin. Chiar aţi coborât prea jos...”, scrie unul din utilizatori.

„ Momentul ăla în care Jandarmeria Română s-a transformat sub PSD în Sputnik şi Russia Today, ca să-şi justifice măcelul gratuit împotriva turiştilor străini, a jurnaliştilor internaţionali şi a propriilor cetăţeni”, scrie altul.

Oamenii mai semnalează şi faptul că în clipurile postate de Jandarmerie nu au fost civili cărora li s-a dat în faţă cu jeturi de gaze lacrimogene de la 30 de cm fătă să fi făcut nimic, că nu au existat jurnalişti cărora să li se fi dat pumni şi picioare, că nu existau persoane care au fost lovite deşi erau la pământ sau aveau mâinile ridicate, că nu au fost gazate vreme de 4 ore zeci de mii de oameni în mod constant sau că nu erau persoane scoase din taxi-uri şi bătute.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite