Fiul fostului ministru Mariana Câmpeanu, condamnat după ce a cumpărat un teren pentru RAR la care nici expertul nu a putut ajunge din cauza gropilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavius Câmpeanu
Flavius Câmpeanu

Judecătoria Sectorului 1 şi-a motivat decizia de condamnare la 5 ani închisoare în cazul lui Flavius Cristian Câmpeanu, fiul fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, fost director în cadrul Registrului Auto Român (RAR).

Instanţa a arătat că Flavius Cristian Câmpeanu a încălcat numeroase reguli când a decis cumpărarea unui teren pentru construirea unei piste de încercări la preţ supraevaluat şi că nici măcar expertul dispus de instanţă pentru verificări nu a putut ajunge la terenul respectiv din cauza gropilor, potrivit News.ro.

Magistratul notează în motivare şi explicaţiile expertului: „La data de 14.01.2015, expertul desemnat în cauză a depus o adresă prin care arată următoarele: „Dat fiind că la această dată vremea era nefavorabilă adică multă lapoviţă, foarte multă apă pe tarlaua extravilan arabilă, împreună am urcat în maşina marca Dacia Duster aparţinând RAR - ului pe motivul că are tracţiune 4x4 şi că putem ajunge pe drumul de exploatare la terenul în cauză. Am parcurs pe drumul desfundat ce prezenta denivelări adânci şi era foarte alunecos din cauza apei cca 2/3 din distanţă de 2,9 km de la asfalt până la teren. După 2/3 parcurse din drum am oprit şi am identificat de la distanţă terenul în funcţie de liziera pădurii, linia de joasă tensiune şi după planuri, neputând ajunge pentru inspecţia lui. Riscam foarte mult să derapăm”, se consemnează în motivare.

„Deşi inculpatul susţine în declaraţiile date că a respectat procedurile privind achiziţionarea terenului, declaraţiile angajaţilor îl contrazic şi scot la iveală neregulile care aveau loc. Din declaraţia martorei (...) rezultă că procedura de achiziţie nu a fost respectată, că deşi trebuiau întocmite anumite documente, acestea nu erau întocmite corespunzător şi mai mult erau întocmite ulterior. Astfel, la informarea martorei că în cauză nu s-a întocmit un raport de evaluare, i se spune verbal să-l contacteze pe evaluator”, se arată în decizia instanţei.

Judecătorul mai remarcă faptul că „este inexplicabil şi lipsit de logică” cum Flavius Câmpeanu, condamnat alături de complicele său Ovidiu Crăpătureanu, fost director general al RAR, „hotărăsc cumpărarea unui teren pe care se va face o pistă de încercări în funcţie de configurarea terenului şi nu de necesitatea construirii pistei”.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite