Doi Cioacă râvnesc la brandul „Elodia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Cristian Cioacă  şi avocata Elodia Ghinescu, în ziua nunţii
Poliţistul Cristian Cioacă şi avocata Elodia Ghinescu, în ziua nunţii

Cristian Cioacă şi Petru Cioacă au cerut să înregistreze, la OSIM, brandul „Elodia”. Primul, fostul soţ al avocatei Elodia Ghinescu, a eşuat. Al doilea aşteaptă răspunsul. Un afacerist din Piatra Neamţ, Petru Cioacă, a depus la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii „Elodia“, după ce o cerere similară i-a fost respinsă fostului soţ al avocatei dispărute, Cristian Cioacă.

De faima brandului „Elodia" vrea să se bucure şi un afacerist din comuna Petricani, judeţul Neamţ. Îl cheamă tot Cioacă, la fel ca pe faimosul soţ al avocatei, însă coincidenţele dintre el şi poliţistul din Braşov nu se opresc aici.

Petru Cioacă (45 de ani) are, din 2002, o afacere cu ciorapi, iar acum vrea să se extindă cu o nouă marcă de dresuri de damă, căreia vrea să-i pună numele „Elodia". „Pe criza asta, încercăm orice. Aveam în plan de vreo doi ani ideea să lansez ciorapii Elodia, dar am depus actele la OSIM abia în decembrie. Din primăvară voi lansa pe piaţă dresurile fine de damă «Elodia»", a declarat Petru Cioacă pentru „Adevărul".

Potrivit cererii înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) cu data de 1 februarie, afaceristul, patron al firmei SC Petrans SRL, solicită dreptul exclusiv în România asupra numelui „Elodia" pentru produse de îmbrăcăminte, încălţăminte, articole care servesc la acoperirea capului; dresuri, ciorapi, şosete, colanţi, colanţi din nailon, jambiere, leggings, jartiere.

Afaceristul a ţinut să precizeze că îl mai leagă şi alte lucruri de poliţistul bănuit de moartea avocatei Elodia Ghinescu. „Soţia mea lucrează tot în justiţie, ca Elodia, este grefier arhivar-şef la Judecătoria Târgu Neamţ, iar pe fiul nostru îl cheamă, la fel ca pe fiul lor, Patrick", a mai spus Cioacă de la Petricani.

Doar cu voie de la rude

Sigla dorită de Petru Cioacă pentru brandul „Elodia“

Sigla dorită de Petru Cioacă pentru brandul „Elodia“ 

Şansele ca Petru Cioacă să înregistreze marca „Elodia" sunt mici, potrivit reprezentanţilor OSIM. „Discutăm despre înregistrarea unui nume patronimic. O astfel de marcă nu poate fi înregistrată decât cu acordul persoanei respective şi sub condiţia ca respectiva persoană să se bucure de renume în România. Această aprobare poate să îmbrace diverse forme juridice, de la un simplu acord până la un certificat de moştenitor", explică Ovidiu Dinescu, purtător de cuvânt al OSIM.

Cu alte cuvinte, având în vedere notorietatea numelui avocatei dispărute, înregistrarea mărcii „Elodia" poate fi făcută doar cu consimţământul Elodiei Ghinescu atât timp cât aceasta nu a fost decla­rată moartă. Abia după declararea decesului juridic, moştenitorul Elodiei Ghinescu (indiferent că este vorba de Cristian Cioacă sau altcineva) poate înregistra această marcă fără nicio problemă. La fel de bine poate înregistra marca „Elodia" un alt solicitant care primeşte acordul moştenitorului. Din momentul înregistrării, proprietarul are toate drepturile asupra acestei mărci.

Citiţi şi:

Braşov: 11.000 de lei, pentru email-urile Elodiei (UPDATE)
Modernizarea României începe la OTV

Poliţistul Cioacă,respins de OSIM

Primul care a încercat să înregistreze numele Elodiei ca marcă la OSIM a fost chiar poliţistul Cristian Cioacă, soţul femeii dispărute, care a depus o cerere în acest sens la 29 septembrie 2008.

El solicita ca marca „Elodia" să nu poată fi utilizată decât pe bază de contract cu deţinătorul ei, pentru denumirea a zeci de produse, de la bureţi de vase, ustensile pentru menaj sau bucătărie, îmbrăcăminte şi încălţăminte până la carne, paste, fructe şi legume, conserve, produse lactate, ceai, cafea, zahăr, produse de patiserie şi cofetărie sau îngheţată. Cristian Cioacă s-a gândit la toate.

Nu i-au scăpat de pe listă nici mierea, drojdia, oţetul, praful de copt sau gheaţa. Solicitarea sa a fost însă radiată din oficiu, pentru că poliţistul nu a achitat o taxă de 1.908 lei în vederea începerii examinării de fond. (A colaborat Adrian David)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite