Doctorul Ciomu poate practica din nou medicina, a decis Tribunalul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Naum Ciomu
Medicul Naum Ciomu

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis că medicul Naum Ciomu, condamnat în urmă cu doi ani pentru malpraxis, a decis să anuleze decizia Colegiului Medicilor Bucureşti prin care i s-a interzis să practice medicina.

UPDATE 17.00 Colegiul Medicilor Bucureşti (CMR) se va întruni, luni, pentru a lua o decizie privind înaintarea unui recurs la decizia Tribunalului Bucureşti de a anula decizia CMR prin care medicului Naum Ciomu i s-a interzis să practice medicina, a declarat, joi, pentru NewsIn, preşedintele CMB.

"Dreptul de liberă practică nu îl dă instanţa de judecată. Va trebui să analizăm nivelul colegiului decizia care va fi luată în continuare, să ne consultăm cu juriştii, care să ne lămurească care sunt limitele noastre. Hotărârea judecătorească, evident, depăşeşte limita de acţiune şi de interes a legii cu care lucrează Colegiul Medicilor. Va trebui să ne consultăm cu juriştii noştri, pentru a vedea dacă facem sau nu recurs. Voi programa o şedinţă de urgenţă, probabil luni, pentru a discuta această problemă", a declarat, pentru NewsIn, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Ion Lascăr.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat, pentru NewsIn, că probabil Colegiul Medicilor Bucureşti va ataca decizia Tribunalului Bucureşti, dacă poate face acest lucru.

"Nu avem obiceiul să comentăm deciziile instanţelor de judecată, însă cine ia o decizie îşi asumă şi responsaiblitatea. Colegiul Medicilor şi-a spus deja punctul de vedere. Dacă se poate face recurs la Curtea de Apel Bucureşti, atunci cu siguranţă va fi făcut. Sunt convins că Colegiul Medicilor Bucureşti va ataca decizia Tribunalului Bucureşti", a Vasile Astărăstoae.

Decizia TB nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Ciomu s-a adresat TB pentru anularea deciziei Colegiului Medicilor Bucureşti prin care i s-a interzis să practice medicina, susţinând că prin sentinţa dată în cazul său are interdicţie să practice chirurgia urologică, nu medicina "în general".

Doctorul Naum Ciomu a fost condamnat, definitiv în noiembrie 2008, la un an cu suspendare pentru vătămare corporală şi  la plata sumei de 500.000 de euro daune morale, în solidar cu Spitalul Panduri din Capitală pentru tăierea penisului lui  Ion Jiga.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite