Departamentul American al Apărării a contractat rachete inteligente şi pentru avioanele F-16 ale Forţelor Aeriene Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întregul lot de rachete va costa 630 de milioane de dolari FOTO U.S. Department of Defense
Întregul lot de rachete va costa 630 de milioane de dolari FOTO U.S. Department of Defense

Departamentul American al Apărării a desemnat compania Raytheon Missile Co. din Tucson, Arizona, câştigătoarea unei licitaţii pentru furnizarea de rachete aer - aer de tip AMRAAM. Până în ianuarie 2020, compania va furniza rachete în valoare de peste 630 de milioane de dolari. Conform Departamentului American al Apărării un anumit procent din aceste rachete va ajunge în România (înarmarea avioanelor F-16).

Beneficiari vor mai fi şi alţi aliaţi ca Polonia, Coreea de Sud, Indonezia, Spania, Turcia, Bahrain şi Qatar. 

Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile, pe scurt AMRAAM, este o rachetă aer-aer ultramodernă cu rază de medie de acţiune (dincolo de raza vizuală), cu radar activ propriu.

Conform unor specialişti, racheta AMRAAM are puţini rivali pe piaţă. S-a dovedit a fi letală în luptă, echipamentele de căutare fiind capabile să găsească rapid ţintele în cele mai dificile medii de luptă.

Procurată de 37 de ţări, inclusiv S.U.A., racheta AMRAAM şi-a dovedit eficacitatea în luptă fiind în dotarea unor avioane ca F-16, F-15, F / A-18, F-22, Typhoon, Gripen, Tornado şi Harrier.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite