Cum a  murit cetăţeanul român reţinut în Ungaria: poliţiştii au căzut cu genunchii pe burta lui!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a murit în timpul interogatoriului. FOTO Nepszabadsag
Bărbatul a murit în timpul interogatoriului. FOTO Nepszabadsag

Cotidianul ungar „Népszabadság“ a intrat în posesia procesului verbal al medicilor de la ambulanţele chemate la postul de poliţie Izsák, unde şi-a pierdut viaţa în timpul interogatoriului József Bara, cetăţean român stabilit în Ungaria şi reţinut de poliţişti la 8 aprile a.c.

Din cauza hemoragiei interne, chiar dacă a fost transportat  rapid la spital, nu s-a putut salva viaţa acestuia, se arată în document. Unul dintre medicii de pe ambulanţă i-a întrebat pe poliţişti despre natura rănilor celui decedat, al cărui trup, care căpătase o culoare albăstruie, era plin de sânge. Poliţiştii i-au răspuns că în timp ce se băteau, au căzut peste el şi au intrat cu genunchii în burta bărbatului. Oficialităţile nu au dat încă un răspuns definitive cu privre la cauza decesului.

Poliţiştii au folosit forţa în timpul audierilor

    Potrivit raportului Comandamentului de poliţie al judeţului  Bács-Kiskun , la 8 aprilie seara, la ora 20 s-a primit o informare  de la poliţia din Izsák, în care se arăta că unui bărbat reţinut i s-a făcut rău şi a murit. După masă, în jurul orei 17,30 doi poliţişti au arestat la Orgovany un localnic sub suspiciune de furt. Din cauza atitudinii agresive a acestuia, a trebuit să folosească forţa apoi “l-au suspus procedurii de audiere cu caracter informativ. În cursul acestei proceduri s-a folosit de asemenea forţa” În timpul auderii, bărbatului i s-a făcut rău şi a căzut de pe scaun”, se încheie informarea. Între timp a fost chemată Salvarea din două localităţi apropiate.

Plin de răni sângerânde

Medicii de pe cele două ambulanţe au intocmit rapoarte. Ambii au constatat că persoana care se afla pe jos nu mai avea semene vitale şi au început resuscitarea, timp de aproape două ore. Unul dintre medici a constatat că pe corpul bărbatului erau evidente mai multe răni lângă ureche, de-asupra sprâncenei pe toată suprafaţa burţii, în partea dreaptă a spatelui şi toate sângerau. Medicul celeilalte ambulanţe i-a interogat pe poliţişti cu privire la originea rănilor. Explicaţia a fost că cel reţinut s-a opus reţinerii, s-a bătut cu poliţiştii, între timp toţi trei au ajuns pe jos, iar cei doi poliţişti s-au lăsat pe el cu întreaga lor greutate.

Poliţiştii auveau peste 100 de kilograme

Medicul a trecut în document şi greutatea poliţiştilor- de aproximativ 100-110 kg., de parcă ar fi bănuit că problemele decurg din această cauză. Poliţiştii au explicat în continuare că cel reţinut a stat pe jos, înjurând, iar poliţiştii i-au imobilizat membrele inferioare şi umerii. Bărbatul s-a liniştit, l-au ridicat şi l-au aşezat pe scaun. Peste puţin timp, acesta a ameţit, a căzut spre spate şi s-a lovit cu capul de colţul unui birou.

Poliţiştii l-au aşezat din nou pe scaun, el a cerut un pahar cu apă şi, brusc, a căzut de pe scaun. Poliţitii au încercat să-l aşeze din nou pe scaun, dar s-au răsturnat. Văzând că îi este rău, l-au aşezat pe o parte, i-au masat capul cu un prosop umed, dar bărbatul a leşinat. Atunci au încercat să-i facă respiraţie gură la gură, i-au masat inima, iar în timpul resuscitării i-au lovit de mai multe ori pieptul cu pumnii.

   Potrivit specialiştilor interogaţi anterior de cotidianul budapestan, bărbatul ar fi murit din cauza şocului traumatic provocat de  tratamentul la care a fost supus.   Ciudat este, se menţionează în articol, că nu a existat proces verbal despre audiere, deoarece furtul respectiv a fost închis la sfârşitul lui octombrie 2012, după două luni de cercetări fără rezultat. Familia victimei a intentat proces, cerând despăgubiri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite