Corpul de control al premierului, verificări la INSP în urma unor atacuri informatice asupra platformei de programare la vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Corpul de control al premierului va face o serie de verificări la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) în urma mai multor atacuri informatice produse în weekend asupra platformei de programare la vaccinarea anti-COVID-19.

INSP a transmis o reacţie la aceasta situaţie prin care arata că instituţia nu are atribuţii în administrarea platformei de programare. 

„Pentru o corectă informare a publicului, Institutul Naţional de Sănătate Publică, doreşte să facă următoarele clarificări faţă de recentele articole apărute în spaţiul public, privind gestionarea centrelor de vaccinare.

În acest sens precizăm că platforma de programare la vaccinare este dezvoltată şi administrată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Centrele de vaccinare sunt  organizate de către Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene şi sunt comunicate atât INSP cât şi STS pentru a le asigura funcţionalitatea. Orice solicitare de blocare a programărilor este făcută de către DSPJ printr-o cerere adresată STS, în baza solicitărilor autorităţilor publice locale şi/sau a unităţilor sanitare.

Ca urmare, INSP nu are atribuţii şi drepturi de administrare a platformei de programare care este administrată de o altă instituţie”, arată INSP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite