Articol publicitar

Conferinţa de încheiere a proiectului “Practica în întreprindere simulată”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 11 iulie 2013, incepând cu ora 12:30, a avut loc la Hotel Capital Plaza din Bucuresti (din Bdul Iancu de Hunedoara nr.54, Sector 1, Bucuresti) Conferinţa de încheiere a proiectului cu titlul „Practica în întreprindere simulată”.

Proiectul „Practica în întreprindere simulată” a fost implementat de Convex Network S.R.L. în parteneriat cu Qipa Individual Development şi Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti, în perioada 01 ianuarie 2012 – 31 iulie 2013. Proiectul a fost selectat la finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 cofinanţat din Fondul Social European,  axa prioritară 2: „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, contribuind la realizarea obiectivului domeniului major de intervenţie 2.1: „Tranziţia de la şcoală la viaţă activă". Numărul de identificare al contractului: POSDRU /2.1./G/ 81777.

Proiectul a avut ca scop dezvoltarea abilitatilor de integrare pe piata muncii a 80 de tineri elevi din ani terminali prin servicii inovatoare de practica in intreprindere simulata, de-a lungul a 19 de luni si prin furnizarea de servicii de consiliere si orientare profesionala. Proiectul a vizat pregătirea specifică a elevilor din ani terminali pentru piata muncii, prin dezvoltarea unui sistem de practica in intreprindere simulata in vederea cresterii sanselor de ocupare ale elevilor. In cadrul proiectului s-a realizat un soft educational de simulare a activitatilor dintr-o firma, iar procesul educational a fost compus din sesiuni de practica in intreprinderea simulata si de sesiuni de consiliere si orientare vocationala, in care au fost abordate teme relevante pentru elevi.

Prin implementarea proiectului s-a urmărit realizarea de transferuri de informaţii şi know-how şi, astfel, creşterea nivelului de competenţă profesională consecutiv absolvirii ciclului liceal si sporirea sanselor de ocupare.

La conferinţa de închidere au fost prezentate rezultatele obţinute pe parcursul celor 19 luni de implementare ale proiectului.

La eveniment au participat reprezentanţi ai institutiei beneficiare, reprezentanti ai partenerilor implicati in proiect al proiectului şi reprezentanţi ai presei.

Detalii suplimentare legate de proiect le puteti gasi prin accesarea site-ului dedicat proiectului: http://www.practica-simulata.ro/

 

 

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite