Avocaţii lui Becali avertizează că vor contesta la CEDO o eventuală decizie de respingere a cererii de eliberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul în care judecătorii Curţii de Apel Constanţa vor menţine soluţia dată de Tribunalul Constanţa, de respingere a cererii de eliberare, această decizie va fi atacată la CEDO, a anunţat sâmbătă avocata lui Gigi Becali, Maria Vasii, pentru Mediafax.

„Deocamdată, mai avem de trecut o cale de atac internă, la Curtea de Apel Constanţa. Dacă decizia va fi una favorabilă, atunci sesizarea Curţii Drepturilor Omului va rămâne fără obiect”, a explicat Maria Vasii.

Avocata a precizat, pe de altă parte, că a demarat deja o serie de proceduri la mai multe instituţii europene care apără drepturile deţinuţilor. Ea a adăugat că acestea vor fi făcute publice abia după ce vor fi soluţionate.

„În afară de CEDO, avem şi alte căi de atac care apără drepturile şi libertăţile deţinuţilor. Sunt proceduri confidenţiale. În momentul în care vom primi soluţiile, le vom face publice. (...) Domnul Becali este cu atât mai mâhnit de decizia luată de judecători cu cât a avut o amplă activitate privind consolidarea statului de drept şi a susţinut numeroase proiecte umanitare. În schimb, faţă de el nu există nicio urmă de umanitate”, a arătat Vasii.

Judecătorii de la Tribunalul Constanţa au respins joi cererea lui Gigi BecaliMagistraţii de la Tribunalul Constanţa au urmat recomandarea medicilor de la Institutul de medicină legală Constanţa şi nu i-au acceptat cererea de eliberare condiţionată a lui George Becali.

Asta nu înseamnă că patronul Stelei nu poate să se opereze, doar că intervenţia trebuie să aibă loc sub supravegherea gardienilor, într-un spital acceptat de Penitenciarul Poarta Albă.

Avocaţii lui Becali au pledat în instanţă pentru eliberarea lui pentru a fi tratat şi eventual operat la o clinică din Munchen, Germania.

Pe de altă parte, tot joi generalul Dumitru Cioflină a făcut un prim pas spre libertate, după ce Judecătoria Găeşti a admis cererea de eliberare condiţionată a fostului şef al Armatei Române. Dumitru Coioflina a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul schimburilor de teren, alături de Gigi Becali şi Victor Babiuc.

Expertiză cerută de tribunal

Tribunalul Constanţa a dispus în 11 ianuarie efectuarea unei expertize medico-legale şi a unui examen neurochirurgical de către Serviciul de Medicină Legală Constanţa, în cazul cererii lui Becali de întrerupere a pedepsei din motive medicale.

În 30 decembrie 2013, Gigi Becali a formulat o cerere întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării.

Gigi Becali a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar după şase zile.

Hernie de disc cervicală

Avocatul Bogdan Vlad declara că Gigi Becali a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală, de către medicii Spitalului Penitenciar Poarta Albă.

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.


Ştiri pe aceeaşi temă:

Gigi Becali nu mai suportă dubele ruginite şi fără ITP de la Jilava. A cerut „scutire” de la instanţă două luni

Gigi Becali, pacient de lux la clinică privată. Latifundiarul a fost escortat pentru investigaţii medicale la Euromedic

Becali s-a întors astăzi în celulă. Problemele de sănătate nu l-au ţinut departe de Penitenciar

Gigi Becali are „funcţia de deţinut la Jilava”. Latifundiarul din Pipera şi-a descoperit vocaţia profesională în ultima sa declaraţia de avere

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite