Ce se va întâmpla cu Gregorian Bivolaru? „Guru“ s-a integrat puţin după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gregorian bivolaru foto igpr

Gregorian Bivolaru a fost încarcerat într-una dintre cel mai bine păzite puşcării din Franţa. Însă ce se va întâmpla cu Gregorian Bivolaru? Avocaţii liderului MISA au contestat arestarea şi nu vor ca acesta să fie extrădat în România. Yoghinul susţine că este bulgar, deşi nu ştie limba.

Fondatorul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru (64 de ani), este încarcerat în penitenciarul Fresnes, din apropierea Parisului. Este vorba de o închisoare de maximă siguranţă şi este una dintre cele mai mari puşcării din Europa. Yoghinul a fost prins vineri dimineaţă, la Salonul de carte veche Champerret, din nordul Parisului, şi nu a opus rezistenţă poliţiei franceze. O echipă mixtă de poliţişti din România şi din Franţa a reuşit să-l repereze pe Bivolaru pe teritoriul francez, după ce de câţiva ani se zvonea că liderul MISA s-a refugiat acolo. Potrivit Huffington Post France, Bivolaru ar fi beneficiat de susţinerea adepţilor MISA, care l-au ajutat să se ascundă în tot acest timp.

Pe numele lui Bivolaru, autorităţile din România emiseseră în urmă cu 12 ani, în 2004, un mandat de arestare în lipsă. În 2013, Curtea Supremă l-a condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru acte sexuale cu un minor. Liderul MISA era unul dintre cei mai căutaţi români, şi fusese introdus pe site-ul eumostwanted.eu.

  Gregorian Bivolaru, prins cu minciuna

În momentul în care a fost prins, Bivolaru a  susţinut că este cetăţean bulgar şi a prezentat documente de identitate bulgăreşti. Poliţiştii francezi l-au prins îndată cu minciuna, deoarece Bivolaru nu ştia limba bulgară. Sâmbătă, el a fost adus în faţa unui judecător. Liderul MISA avea mai mulţi avocaţi care-l reprezentau. Bivolaru ar fi susţinut din nou că este bulgar. Magistraţii au decis însă încarcerarea acestuia şi au confirmat mandatul european de arestare preventivă emis de autorităţile din România.

Următorul pas este extrădarea în România, pentru executarea pedepsei. Bivolaru a  contestat decizia, iar miercuri va apărea în faţa unei Curţi de Apel. Între timp, Tribunalul Sibiu a tradus sentinţa în baza cărei a emis mandatul de arestare, şi urmează să o trimită în Franţa. Judecătorii francezi urmează să primească, în perioada următoare, din România şi alte documente.

Zvonuri din 2010

Gregorian Bivolaru mai fusese arestat în aprilie 2005, în Suedia, la câteva luni de la fuga din România, însă în luna noiembrie a aceluiaşi an, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia. Curtea Supremă din Stockholm a decis să-i acorde yoghinului statutul de azilant politic. Ulterior, liderul MISA a renunţat la cetăţenia română şi şi-a luat numele de Magnus Aurolsson.  În 2010, apar zvonuri potrivit cărora Bivolaru ar locui la Paris. „Am vorbit cu el şi au vorbit şi alte persoane, e bine şi călătoreşte foarte mult. În Suedia a renunţat la cetăţenia română şi beneficiază de un paşaport gri, de apatrid”, scria site-ul suedia.se.  

Gregorian Bivolaru FOTO CLICK

De altfel, acesta avea relaţii mai vechi în Franţa. Unul dintre atestatele lui Bivolaru de „profesor de yoga” a fost dat în 1991 de Francis Dessart, preşedintele „Înaltei Şcoli de Studii a Alianţei Universale pentru Pace prin Cunoaştere”, cu sediul la Paris. În mai 2013, televiziunea naţională finlandeză a publicat un documentar despre Bivolaru, în care o tânără yoghină din România, Roxana Chirilă, povesteşte cum s-a întâlnit la Paris cu Bivolaru.

„De la gară am fost luată de unul dintre şoferii care lucrează pentru Grig la Paris. Mi-a spus să îmi pun o pălărie şi o pereche de ochelari care aveau hârtie pe interior, ca să nu văd unde mergem. Şi mi-am spus ok, e ciudat. Locuia într-un apartament cu o cameră şi era foarte, foarte cald... Nu sunt sigură, cred că erau cam 40 de grade Celsius. Era îngrozitor de cald. Am început să ameţesc şi era un miros puternic de mentă în aer”, a povestit Roxana. Potrivit postului finlandez, apartamentul lui Bivolaru de afla în acelaşi cartier ca şi Moulin Rouge.

Ce se va întâmpla cu Gregorian Bivolaru? MISA: „Este un abuz“

Purtătorul de cuvânt al MISA, Costică Cojocaru, a declarat într-o postare pe site-ul mişcării că modul în care Bivolaru a ajuns pe site-ul celor mai căutaţi infractori europeni este un abuz al Poliţiei Române. El a spus că aşteaptă cu încredere decizia justiţia franceză. 

„Dorim să subliniem că în baza statutului său de refugiat în Suedia, deţinând un paşaport perfect valabil, şi conform Convenţiei de la Geneva, Gregorian Bivolaru are drept de liberă circulaţie în oricare dintre statele membre ale Uniunii Europene, exceptând România”, a spus Cojocaru.

Gregorian Bivolaru avea apetenţă pentru fete virgine

Dacă va fi extrădat în România, Bivolaru trebuie să execute 6 ani de închisoare pentru  „act sexual cu un minor în formă continuată”. El a fost găsit vinovat că a întreţinut relaţii sexuale cu o membră MISA, Mădălina, când aceasta avea 15 ani. Curtea Supremă a arătat că liderul MISA „a profitat nu doar de discernământul diminuat al victimei, de puţina sa experienţă de viaţă, specifice vârstei, ci şi de labilitatea ei emoţional-afectivă, speculând astfel dorinţa părţii vătămate de a depăşi limitele impuse de mediul familial în care a fost crescută şi educată până la vârsta de 15 ani”. Martorii au povestit că Bivolaru avea o predilecţie către fete virgine, iar sexul cu acesta era considerat de cursantele MISA o cale spre evoluţia spirituală, spre  „iluminare”.

„Am fost învins de MISA“

Activitatea de yoghin a lui Gregorian Bivolaru, zis „Guru”, zis „Grieg”, a fost sub semnul controverselor încă din anii ’70. Originar din Tărtăşeşti (Dâmboviţa) - satul în care a copilărit fostul premier Adrian Năstase, liderul MISA este fratele de tată al fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru (49 de ani). În perioada comunistă, Bivolaru a fost condamnat de două ori – pentru pornografie şi evadare, şi închis într-un spital de nebuni. El s-a apărat spunând că totul a fost o înscenare a Securităţii. În 1990 a fondat MISA, care la un moment dat a avut aproximativ 40.000 de membri. El organiza tabere la Costineşti şi Băile Herculane, evenimente la care participau mii de oameni.

Mişcarea avea zeci de ashramuri în Bucureşti, unde yoghinii munceau exclusiv în folosul MISA. În 2004, procurorii au deschis mai multe anchete împotriva lui Bivolaru şi a altor lideri MISA. Yoghinii au susţinut că totul este o înscenare. În 2009, Adrian Năstase declara că ar fi pierdut alegerile din cazul adepţilor.

MISA. Atunci când scorul electoral dintre el şi Traian Băsescu era de 50% la 50%, nu ar mai fi cerut renumărarea voturilor, deoarece servicile secrete i-ar fi transmis că tinerii se strângeau să protestesze în Piaţa Universităţii. „Nu puteam risca să arunc ţara în haos, mai ales după ce abia încheiasem negocierile cu Uniunea Europeană. Foarte mulţi tineri MISA au venit la vot în secţiile speciale din Gara de Nord”, declara Adrian Năstase. 

Citeşte şi: 

Fosta judecătoare Simona Lungu, protagonista filmului erotic „Secretele seducţiei”, face declaraţii în apărarea lui Gregorian Bivolaru

Saga lui guru Bivolaru: vecinul de uliţă al lui Adrian Năstase la Tărtăşeşti, ajuns în topul infractorilor căutaţi prin Europol

 

Gregorian Bivolaru, încarcerat în Franţa. Fondatorul MISA a spus că este bulgar. Judecătorii aşteaptă actele de extrădare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite