Cap al reţelei de traficanţi de copii din Ţăndărei, reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii britanici au anihilat marţi o reţea de traficanţi de minori, în urma unor descinderi efectuate la mai multe adrese din estul Londrei. Agenţii au găsit 28 de copii români, cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, care erau obligaţi să fure sau să cerşească pe străzile capitalei britanice.

În urma descinderilor, opt persoane au ajuns în arest. Printre acestea, şi traficantul Nelu Stoian, care s-a evaporat cu doar câteva ore înainte de descinderile procurorilor DIICOT din aprilie de la Ţăndărei, judeţul Ialomiţa. Acuzat de trafic de minori şi de aderare la un grup infracţional organizat, Nelu Stoian va fi extrădat în cel mai scurt timp. El va fi judecat lae 8 noiembrie alături de alţi 19 traficanţi încarceraţi la Harghita.

Cei mai mulţi dintre rromii din Ţăndărei locuiesc într-o mizerie de nedescris în cocioabe care stau să se dărâme. La polul opus, traficanţii şi-au ridicat palate care valorează 100.000 de euro, cu banii obţinuţi de pe urma copiilor trimişi la cerşit. De altfel, din rechizitoriul reiese că Nelu Stoian şi-a alimentat, în perioada 2004-2009, cele şapte conturi, deschise la diferite bănci din România şi din Marea Britanie, cu 15.000 de dolari, 15.000 de euro şi 64.000 de lei.

În prezent, poliţiştii sunt pe urmele celorlalţi cinci traficanţi de minori, care au scăpat în aprilie: Dobrin Drăguşin (29 ani), Marian Marcu (50 ani), Florian Niculae (33 ani), Alidon Niculae (29 ani), şi Radu Ilie (20 ani).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite