Bucureştenii, avertizaţi prin RO-ALERT despre răspândirea rapidă a noului coronavirus. Ce alte judeţe au primit avertizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis prin sistemul RO-ALERT un mesaj prin care îi avertizează pe bucureşteni că nivelul de răspândire a noului coronavirus în Capitală este unul extrem de ridicat.

„Atenţie! În municipiul Bucureşti nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viaţa în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtaţi corect MASCA acoperind nasul şi gura. Păstraţi DISTANŢA şi evitaţi aglomeraţiile. Menţineţi IGIENA MÂINILOR, evitaţi contactul cu suprafeţele comune şi DEZINFECTAŢI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAŢI-I şi pe cei din apropierea dvs. să respecte cu stricteţe regulile! DSU-IGSU”, se arată în mesaj. 

Un mesaj similar a fost trimis prin sistemul RO-Alert ţi pe telefoanele mobile în judeţele Alba, Bacău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui. 

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, vineri, la 148.886 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 3.186 de noi îmbolnăviri din 29.282 de teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 5.247 de decese, din care 52 în ultimele 24 de ore. Numărul pacienţilor internaţi la Terapie intensivă a ajuns la 613.

Bucureştiul continuă să bată recordul negativ la infectări zilnice cu SARS-CoV-2, fiind şi astăzi pe primul loc la numărul de noi cazuri de COVID-19. Judeţul Iaşi este pe locul II, iar Bacău, pe locul III.

Mai exact, în Bucureşti au fost înregistrate 579 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, în acest moment aici totalul persoanelor infectate fiind de 21.434

Judeţul Iaşi se află pe locul II cu 181 de noi infectări în doar 24 de ore, numărul total de cazuri ajungând la 6.296. În judeţul Bacău (5.459 de cazuri în total) au fost înregistrate de ieri până astăzi 179 de noi cazuri.

În judeţul Călăraşi au fost înregistrate cele mai puţine cazuri noi de ieri până astăzi, 14.

Citeşte şi: Nou record negativ de infectări cu SARS-CoV-2. 613 persoane sunt internate la Terapie Intensivă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite