Atentate la Paris. Scriitorul Mircea Cărtărescu: „Imbecili ce sunteţi, nu puteţi fi oameni, trebuie să fiţi credinţe, la fel de fanatice ca ale teroriştilor“

Atentate la Paris. Scriitorul Mircea Cărtărescu: „Imbecili ce sunteţi, nu puteţi fi oameni, trebuie să fiţi credinţe, la fel de fanatice ca ale teroriştilor“

Mircea Cărtărescu

Atentate la Paris. Cel puţin 127 de persoane şi-au pierdut viaţa noaptea trecută, într-o serie de atentate teroriste care au avut loc în Paris. Scriitorul Mircea Cărtărescu a postat şi el recent un mesaj pe Facebook în care vorbeşte despre drama din Franţa şi despre reacţia românilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atentate la Paris. Mircea Cărtărescu s-a declarat revoltat de reacţia multor oameni după evenimentele tragice petrecute în Paris.

„În loc să privim realitatea în faţă (şi sutele de morţi ne cer asta), ne agăţăm de mizerabilele noastre ideologii. Pe ele le vedem, ele ne sunt dragi, nu oamenii care-au murit. Nu-i urâm pe cei care dispreţuiesc viata umana, ci pe cei care cred altfel decât noi. Au reînceput stupidele şi dezgustătoarele polemici între dreapta şi stânga, de parcă despre asta ar fi vorba acum. Imbecili ce sunteţi, nu puteti fi oameni, trebuie să fiţi credinţe, la fel de fanatice ca şi ale teroriştilor. M-am săturat de voi, mi-a ajuns. Măcar o zi puteaţi să tăceţi“, a postat pe contul lui de Facebook scriitorul Mircea Cărtărescu.

Atentate la Paris. Cel puţin 127 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan. Au avut loc şi două explozii, comise de terorişti sinucigaşi, în zona stadionului Stade de France.

Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările