Adrian Videanu, un nou dosar penal. Acuzaţiile sunt pentru fapte din perioada în care a fost primarul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Videanu are un nou dosar penal, el fiind acuzat, în calitate de fost primar al Capitalei, de abuz în serviciu. Ancheta vizează modul în care a fost repartizat un teren din nordul Capitalei pe care ulterior a fost ridicat Liceul Francez.

Tribunalul Bucureşti a decis ca procurorii de la Parchetul General să reia ancheta pornită de la o plângere făcută de o societate comercială pe numele lui Adriean Videanu din 2009 pentru acuzaţii de abuz în serviciu, potrivit Digi24.

Instanţa a dispus ca procurorii să completeze urmărirea penală pentru care în luna aprilie a acestui an au dat o soluţie de clasare.

Ce a reclamat firma

Societatea reclamantă s-a plâns de neexecutarea de către Primăria Bucureşti a unei sentinţe judecătoreşti definitive de condamnare la eliberarea unei autorizaţii de construcţie permanentă şi la acordarea unui teren în concesiune, potrivit News.ro

La 28 septembrie 1996, firma de construcţii a închiriat un teren de 9.550 metri pătraţi aparţinând Primăriei Bucureşti. În 1996, societatea a obţinut un certificat de urbanism pentru construirea pe terenul respectiv a unui centru comercial. Tot în 1996, Primăria a eliberat societăţii o autorizaţie de construire valabilă pe o perioadă de şase luni.

Ulterior, Primăria a dat în judecată firma şi a cerut evacuarea ei de pe terenul în cauză, pe motiv că nu fusese prelungit contractul de închiriere, precum şi demolarea construcţiei.

În anul 2000, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Primăria să elibereze firmei o autorizaţie de construcţie permanentă, precum şi să încheie cu ea un contract de concesiune asupra terenului litigios.

Procesele au continuat, iar în 2007, reprezentanţii firmei au depus o nouă plângere penală împotriva unor angajaţi ai Primăriei Capitalei, plângere care s-a extins şi la Adriean Videanu.

Compania a susţinut că a fost prejudiciată cu aproape patru milioane de euro, după ce Videanu ar fi refuzat să pună în aplicare decizia instanţei, iar pe terenul pentru care firma avea drept de folosinţă a fost construit Liceul Francez.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite