Încă doi primari declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un primar din Prahova şi un altul din Dolj au fost declaraţi incompatibili
Un primar din Prahova şi un altul din Dolj au fost declaraţi incompatibili

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constat că doi primari din ţară se află în incompatibilitate după ce, în timpul mandatului de primar, ar fi ocupat şi alte funcţii de conducere. Primarul unei comune din Prahova este acuzat şi de fals în declaraţii.

Potrivit ANI, Costel Morărescu (primar al Comunei Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova) se află în stare de incompatibilitate după ce, pe 28.03.2011, acesta ar fi ocupat simultan, funcţia de primar al comunei Filipeştii de Pădure, calitatea de reprezentant persoană juridică (preşedinte al Adunării Generale a Asociaţilor în cadrul S.C. Servicii Apă, Canal, Salubritate Filipeştii de Pădure S.R.L.), precum şi funcţia de membru în Consiliul de administraţie al Grupului Şcolar „Liceului Teoretic Filipeştii de Pădure”. 

Starea de incompatibilitate şi cea de conflict de interese au intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, precum şi a emiterii unor acte administrative de pe urma cărora au existat foloase materiale pentru persoanele evaluate, contrar prevederilor legale, susţin inspectorii de integritate.

De asemenea, Morărescu nu ar fi menţionat în declaraţiile de interese de pe 14 iunie 2011 şi 20 aprilie 2012, calitatea de preşedinte al Adunării Generale a Asociaţilor - S.C. Servicii Apă, Canal, Salubritate Filipeştii de Pădure S.R.L, încălcând, astfel şi dispoziţiile Codului Penal.

Agenţia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina cu privire la existenţa indiciilor referitoare la incompatibilitatea lui Costel Morărescu.

Ştefan Vancea se află în stare de incompatibilitate după ce în perioada 20 iunie 2008 – 20 aprilie 2012,  a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al Comunei Caraula din judeţul Dolj, cât şi funcţia de administrator al societăţilor comerciale Vanamy COM S.R.L. şi RV SAT S.R.L. 

Totodată, în timpul exercitării mandatului 2008-2012, s-ar fi descoperit elemente care indicau un coflict de interese, ca urmare a emiterii, încheierii, întocmirii şi supunerii spre aprobare de către Vancea, în calitatea sa de primar, a mai multor acte administrative de pe urma cărora ar fi beneficiat de foloase materiale. 

Cei doi primari au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază (de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat) şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.  Dintre aceştia, doar Morărescu ar fi depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite