Retrasarea benzilor rutiere a început, după mai bine de un an în care şoferii au mers pe ghicite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de un an de zile serviciul de trasare a traseelor rutiere din Capitală a fost blocat, una dintre firmele angajate de municipalitate fiind acţionată în instanţă din cauza unor nereguli la contractul de atribuire a lucrărilor.

Deşi primarul Sorin Oprescu a anunţat că retrasarea va începe de la 1 martie, vremea rea a întârziat trasarea benzilor, mult aşteptată de bucureşteni. Astfel, utilajele au început trasarea de luni, primul bulevard vizat fiind Mihail Kogălniceanu.

Cu toate că acest serviciu este unul de bază din cele care intră în datoria adminstraţiei generale, bucureştenii nu au mai avut parte de el de peste un an de zile din cauza unui proces iniţiat împotriva uneia dintre firmele care se ocupa cu trasarea benzilor pe motivul unor nereguli la atribuirea contractului. 

În cursul anului 2011, Administraţia Străzilor Bucureşti a organizat procedura de atribuire a acordului-cadru ce avea ca obiect proiectarea, execuţia şi administrarea semnalizării rutiere din Capitală, valoarea lucrărilor atingând suma de 45 de milioane de euro.

Una dintre societăţile care au fost penalizate recent de Consiliul Concurenţei pentru trucarea unei licitaţii publice a contestat procedura de atribuire, motiv pentru care, mai bine de un an de zile aceasta a fost paralizată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite