Străzile din Capitală vor fi marcate şi trasate din primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arcul de Triumf, fotografiat din elicopter. FOTO Adevărul
Arcul de Triumf, fotografiat din elicopter. FOTO Adevărul

Din primăvară, Administraţia Străzilor va putea începe marcarea şi trasarea străzilor în urma hotărârii irevocabile date de către Curtea de Apel Bucureşti, în litigiul promovat de una dintre societăţile care contestase procedura de atribuire a acordului-cadru privind proiectarea şi execuţia semnalizării străzilor din Capitală.

În cursul anului 2011, Administraţia Străzilor Bucureşti a organizat procedura de atribuire a acordului-cadru ce avea ca obiect proiectarea, execuţia şi administrarea semnalizării rutiere din Capitală, valoarea lucrărilor atingând suma de 45 de milioane de euro, informează Hotnews.ro.

Una dintre societăţile care au fost penalizate de curând de Consiliul Concurenţei pentru trucarea unei licitaţii publice a contestat procedura de atribuire, motiv pentru care, mai bine de un an de zile aceasta a fost paralizată.

Reprezentată de avocaţii de la „Tuca Zbârcea & Asociaţii”, Administraţia Străzilor a reuşit să obţină hotărârea definitivă în litigiul promovat de una dintre asociaţiile a cărei oferte a fost declarată necâştigătoare. În acest caz, după succesul înregistrat joi, 17 ianuarie, în faţa Curţii de Apel Bucureşti, Administraţia Străzilor se poate apuca din primăvară de marcare şi trasarea străzilor din Capitală.

Finalizarea cu succes a acestui litigiu este in primul rand in beneficiul sigurantei cetatenilor Capitalei. Prin solutia favorabila a Curtii de Apel Bucuresti, Bucurestiul va avea indicatoare, sensurile de mers vor fi clar delimitate, trecerile de pietoni trasate, iar riscul accidentelor de circulatie va fi redus considerabil", a precizat Robert Rosu pentru Hotnews

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite