Arhitectul şef al Capitalei spune că PUZ-ul din Dorobanţi respectă legislaţia: „A devenit o modă, în ultima vreme, contestarea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PUZ-ul din zona Dorobanţi, motiv de dispută între municipalitate şi ONG-uri FOTO Arhivă
PUZ-ul din zona Dorobanţi, motiv de dispută între municipalitate şi ONG-uri FOTO Arhivă

Arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a spus, vineri, în cadrul unei dezbateri publice privind aprobarea unui PUZ din zona Dorobanţi, că acesta respectă legislaţia, după ce reprezentanţii mai multor ONG-uri au reclamat construirea unui imobil de 45 de metri între monumente istorice.

Reprezentanţii ONG-urilor au susţinut la dezbaterea publică privind aprobarea PUZ-ului Calea Dorobonaţi nr. 16-18, strada G-ral Ernest Broşteanu nr. 4 şi 8 şi strada M Eminescu nr. 27 din sectorul 1 al Capitalei, că imobilul care urmează să fie construit va duce la aglomerarea zonei din punct de vedere al traficului. Motivaţia acestora s-a legat de faptul că turnul de 45 de metri urmează să fie amplasat într-o zonă deja aglomerată a Bucureştiului, scrie Mediafax.

„Nu poate decât să aglomereze şi mai mult zona, din punct de vedere al traficului. Nu mai vorbim că pe fiecare dintre laturi există monumente istorice, iar PUZ-ul urmează să ofere posibilitatea ridicării unei clădiri de şapte-opt ori mai mare (ca înălţime - n.r.) decât ele“, a spus preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“, Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, zice că în ultima perioadă „a devenit o modă contestarea“, însă PUZ-ul din zona Dorobanţi respectă legislaţia şi chiar regulamentul de zone protejate permite toţi parametri existenţi în acesta.

„A devenit o modă, în ultima vreme, contestarea, aşa că nu ne mai miră reacţia, însă, de foarte multe ori, există doze de subiectivism şi lipsă de profesionalism“, a spus arhitectul, precizând că în cazul PUZ-ului din Calea Dorobanţi sunt respectaţi atât coeficienţii de înălţime, cât şi coeficienţii de utilizare a terenului, fiind obţinute şi toate avizele necesare de la instituţii.

Potrivit proiectului care s-a aflat în dezbatere pe site-ul Primăriei Capitalei, pe aria definită de Calea Dorobanţi, strada Ernest Broşteanu, strada Eminescu şi strada Polonă, pe un teren în suprafaţă de 5305,49 de metri pătraţi aparţinând beneficiarului Rubin Gold SRL, ar putea fi ridicat un imobil cu funcţiunea de hotel, cazino, servicii comerţ şi birouri. Înălţimea imobilului va fi de 45 de metri, iar Procentul de Ocupare a Terenului (POT), de maximum 70%.

Pe aceeaşi temă:

Nicuşor Dan, despre demolările din zona Berzei - Buzeşti: Sorin Oprescu ar trebui să fie astăzi în închisoare

FOTO Clădiri istorice pe care Bucureştiul le-a pierdut în 2013: Hala Matache, vedeta de pe lista demolărilor

VIDEO Cruciada demolărilor din Capitală. ONG-urile cer reconstruirea Halei Matache chiar şi în mijlocul şoselei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite