Singapore are soluţia pentru a profita de Bitcoin: nu e monedă, e doar produs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ţi-ai pus la ciorap suficienţi bitcoini, trebuie să ştii că Singapore are o tactică nouă prin care să se asigure că această monedă virtuală este pusă la treabă. Această ţară, pur şi simplu, ia bitcoin drept un produs, nu o monedă clasică, aşa cum au tot făcut alte state.

Când vine vorba de orice monedă, fie ea virtuală, fie clasică, statele lumii au un mare interes: taxele pe care le pot impune. Ei bine, Singapore s-a mişcat mai repede ca alte ţări, nu a interzis bitcoin, ci s-a gândit cum să trateze acest fenomen. Şi a găsit una dintre cele mai bune soluţii: bitcoin e un produs, conform Inland Revenue Authority of Singapore citată de către Quartz.

Astfel, IRAS preferă să vadă Bitcoin drept produs pentru a impune taxe atunci când este vândut sau folosit în diverse servicii ori când sunt obţinute bunuri prin intermediul acestuia. În loc să treacă Bitcoin printr-un sistem de schimb valutar clasic, această „monedă virtuală“ este suprasistemului valutar. Totuşi, mai este o veste bună din Singapore. În cazul companiilor şi indivizilor care cumpără bitcoini pentru investiţii pe termen lung, spre o revindere la preţ mai mare, moneda e trecută drept câştig de capital, netaxat în Singapore.

În comparaţie cu Singapore, Germania a caracterizat Bitcoin drept „bani privaţi“ sau „instrument financiar“, pe când China descurajeaza tranzacţiile cu bitcoini pe motiv că finanţează activităţi teroriste, iar India încearcă să taxeze unde poate, adică la cei care „forează“ după Bitcoin.

„Oamenii care au investit în bitcoini sau i-au folosit să cumpere bunuri ori pentru a plăti servicii au pierderi sau câştiguri, dar nu au reguli pentru a-i denunţa“, a afirmat Omri Marian, profesor în Drept la Universitatea din Florida. Se poate ca Bitcoin să nu reziste o veşnicie, nici să fie noua monedă pe care omenirea s-o adopte, dar provoacă autorităţile să vină cu un cadru legal pentru astfel de prelungiri financiare.

Află mai multe despre Bitcoin:

Bitcoin, lovit în China, iar Germania avertizează asupra pericolelor monedei

Kanye West, sursă de inspiraţie pentru o nouă  monedă virtuală. Coinye West se lansează pe 11 ianuarie

Economiştii urăsc Bitcoin: Paul Krugman spune că nu are „valoare“. Companiile ar da faliment dacă ar folosi moneda virtuală. Care sunt argumentele pro

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite