Piedone, către angajaţii din primărie, la aniversarea celor opt ani de existenţă a DGA: „Nu daţi cinstea pe ruşine!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenilor de pe raza sectorului le-au fost prezentate studii de caz referitoare la diminuarea fenomenului corupţiei FOTO PS4
Liceenilor de pe raza sectorului le-au fost prezentate studii de caz referitoare la diminuarea fenomenului corupţiei FOTO PS4

Primarul Sectorului 4 a făcut mai multe declaraţii, joi, 30 mai, în cadrul festivităţii organizate cu ocazia împlinirii a opt ani de existenţă a Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Cu acest prilej, a fost organizată o acţiune de informare şi conştientizare în rândul funcţionarilor din cadrul Primăriei Sectorului 4, referitoare la măsurile ce trebuie adoptate, privind prevenirea şi combaterea fenomenului corupţiei instituţionale.

Astfel, în baza protocolului de colaborare, încheiat la nivelul anului 2011 între cele două instituţii – partenere, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Şcolar Sector 4, în rândul liceenilor au fost desfăşurate activităţi de informare în ceea ce priveşte competenţele D.G.A. Potrivit administraţiei locale, acestora le-au fost prezentate studii de caz şi cazuistica referitoare la diminuarea fenomenului corupţiei.

În baza informaţiilor asimilate până în prezent, elevi din liceele Sectorului 4, însoţiţi de poliţişti locali şi de reprezentanţi ai D.G.A., au împărţit, ieri, funcţionarilor din primărie pliante informative. Modalitatea folosită a fost făcută cu intenţia de a atrage atenţia asupra riscurilor pe care le comportă săvârşirea actelor de corupţie instituţională.

În cadrul acţiunii desfăşurate, iniţiatorul acestei colaborări, primarul Cristian Popescu – Piedone, s-a adresat funcţionarilor din Primăria Sectorului 4. Edilul i-a avertizat pe aceştia că un singur caz de corupţie în cadrul instituţiei este de ajuns să arunce întregul colectiv într-o lumină defavorabilă.

”Vă repet, nu daţi cinstea pe ruşine! Dacă vreunul dintre dumneavoastră se simte <<sensibil>> şi consideră că nu poate rezista <<tentaţiilor>>, îi recomand să părăsească echipa! Dacă aveţi ştiinţă despre colegi care au astfel de îndeletniciri, dovediţi o conduită profesională intactă şi respect faţă de cetăţean şi semnalaţi de urgenţă fapta de corupţie instituţiilor abilitate”, a declarat Piedone. 

Pe aceeaşi temă:

Piedone ia la puricat pieţarii: lapte expirat şi două amenzi de 1.400 de lei

Patru ONG-uri, scutite de la plata impozitului pe clădiri în sectorul 4

Primarul Sectorului 4, distins cu „Emblema de Merit Partener pentru Apărare“

Ziua Planetei sărbătorită cu lopata-n mână: 200 de platani au fost plantaţi în sectorul 4

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite