Oprescu: „Pe-astea noi le facem cu piste!“ Offff...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benzi de biciclete

Întrebat ce are de gând să facă pentru bucureştenii care vor să renunţe la maşini pentru a se deplasa sănătos, pe bicicletă, primarul Oprescu a afirmat că noile străzi şi bulevarde vor avea piste pentru biciclete. Şi a pomenit atunci de Liviu Rebreanu, Pantelimon, Buzeşti-Berzei şi Victoriei.

Pentru ca merg cu bicicleta si am avut posibilitatea sa vad si sa inteleg modul in care alte orase europene aplica masuri de incurajare a mersului cu bicicleta, am fost sa analizez lucrarile ce anuntau finalizarea unor "piste". 

Am fost dezamagit de ceea ce am vazut. Lucrarile de pe Pantelimon si cele de pe Liviu Rebreanu m-au convins imediat ca sunt departe de ce ar trebui sa fie o infrastructura pentru biciclete. Pe Victoriei nu au inceput lucrarile. Iar pe Buzesti-Berzei nu se contura nimic deosebit.

Insa a venit ziua de luni, 13 ianuarie 2014, cand am aflat ca deja s-a deschis traficul pe Buzesti-Berzei.

Am fost, am facut fotografii si ieri am prezentat concluziile in sedinta Grupului de lucru pe mobilitate din Primarie. Iata aici prezentarea: optar.ro

(In timp ce am scris aceste randuri, am aflat ca la fata locului au fost montate noi indicatoare rutiere.)


Marian Ivan - membru fondator al OPTAR

——————————–

Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.
Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !
Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

————————————–

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite