IMB, atras în Bucureşti cu “o infrastructură pusă la punct”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în vizită de lucru în SUA, primarul general Sorin Oprescu s-a întâlnit cu oficiali americani şi reprezentanţi ai unor mari companii, care doresc să investească în Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Bucureşti, ieri, Sorin Oprescu a avut o întrevedere cu Anne K. Altman, General Manager Global Public Sector IBM. “Precizăm ca IBM intenţionează să deschidă în Europa un nou centru de outsourching, ce urmează să furnizeze servicii de operare şi mentenanţă a sistemelor IT. Este vorba despre o investiţie de peste 400 de milioane de dolari, care ar urma să creeze între 1.500 şi 3.000 de locuri de muncă”, se arată în comunicatul municipalităţii.

"Veniţi, avem şi birouri clasa A!"
De asemenea, Oprescu şi-ar fi reafirmat întreg suportul pentru găzduirea noului centru IBM la Bucureşti, prezentând avantajele pe care oraşul nostru le are în faţa altor localităţi. Astfel, primarul a vorbit despre importanţa Bucureştiului între capitalele europene, despre forţa de muncă foarte bine pregatită, de infrastructura pusă la punct şi despre existenţa spaţiilor adecvate (clădiri de birouri clasa A).

Constructorii, ademeniţi cu "viziune"
O altă întâlnire pe care Sorin Oprescu a avut-o în SUA a fost cea cu şefii AECOM, cea mai mare companie de proiectare în domeniul construcţiilor, infrastructurii, cu o cifră anuală de afaceri de circa 8 miliarde USD. Compania este activă în România din anul 2000.
Fred Werner, Chief Executive Officer AECOM, şi-a exprimat disponibilitatea creării unui parteneriat cu Primăria Bucureştiului. El a acceptat invitaţia primarului general de a veni în vizită la Bucureşti cu o echipă de specialişti, pentru a evalua şi a prezenta viziunea lor asupra dezvoltării oraşului.
AECOM are deja astfel de parteneriate cu alte oraşe de pe glob. Este vorba despre proiectele denumite generic “oraşele viitorului”, pe care AECOM le desfasoară, în întreaga lume, împreună cu IBM şi General Electric.

Află AICI cum învaţă Oprescu la New York despre eliberarea de “incoerenţa politicienilor”

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite