Explicaţiile Primăriei Capitalei după ce a fost criticată de Nicuşor Dan şi Tudor Giurgiu pentru gazonul execrabil de pe Arena Naţională: Era normal să fie aşa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook / Tudor Giurgiu
FOTO Facebook / Tudor Giurgiu

Primăria Capitalei a reacţionat sâmbătă după ce în mediul online au apărut critici privind starea execrabilă a gazonului de pe Arena Naţională la meciul disputat aseară între echipa naţională a României şi Irlanda de Nord. Atât regizorul Tudor Giurgiu cât şi candidatul dreptei la Primăria Capitalei Nicuşor Dan au comentat despre starea proastă a gazonului, subliniind că nu a fost tras acoperişul retracrabil al Arenei Naţionale, deşi a plouat.

„Toate prognozele meteo arãtau cã va ploua la Bucuresti din greu. Orice gospodar responsabil s-ar fi organizat din timp si ar fi tras de ieri dimineatã acoperisul peste Arena Nationalã pentru a proteja gazonul. În realitatea imediatã, aceastã mare decizie de management a fost însã luatã dimineata asta pe la 10, dupã ce ploaia îsi fãcuse oricum de cap. Si uite-asa, gazonul e fucked up again. Eterna si fascinanta Românie, tarã cu multi prosti la butoane”, a scris Tudor Giurgiu vineri seară pe Facebook.

Şi Nicuşor Dan a criticat starea proastă a gazonului a doua zi, comparându-l cu o „arătură”. Acesta a acuzat administraţia Gabrielei Firea că „nu-i pasă”

„În Bucureşti administraţia, cea care se ocupă şi de Arena Naţională, este condusă de Gabriela Firea, care a falimentat oraşul. De ce i-ar păsa prim-vicepreşedintelui PSD de stadion, când nu-i pasă de transportul în comun, de trafic, de aerul pe care îl respirăm, de parcurile care se distrug?

În plus, Arena Naţională îi produce Gabrielei Firea, în fiecare noapte, frisoane, încă de la momentul penibil în care a încercat să fure din gloria Simonei Halep”, a subliniat Nicuşor Dan.

Reacţia Primăriei Capitalei: Toate stadioanele sunt încă şantiere. Era normal să fie uzură

De cealaltă parte, Primăria Capitalei a transmis într-un comunicat că respinge „acuzaţiile nefondate” şi afirmă că era normal ca gazonul de pe Arena Naţională să prezinte o uzură, pentru că au fost şapte evenimente în zece zile, în condiţiile în care a rămas singurul stadion disponibil din Capitală pentru un meci important.

„Primăria Capitalei respinge acuzele nefondate aduse în spaţiul public. Arena Naţională este singurul stadion disponibil în Capitală pentru orice meci important. Toate celelalte stadioane sunt încă şantiere, procesul de modernizare început de Guvernul României fiind încă neterminat. Din această cauză, toate cluburile de fotbal din Bucureşti, dar şi Federaţia Română de Fotbal s-au bazat doar pe Arena Naţională pentru evenimentele din ultimele săptămâni. Pe Arena Naţională au fost 7 evenimente în ultimele 10 zile! Aproape un joc în fiecare zi, pentru că au fost organizate 4 meciuri oficiale şi trei antrenamente. Era normal ca după un astfel de program gazonul să prezinte o uzură la centrul terenului şi în faţa porţilor. În mod normal, perioada de refacere între meciuri a unui gazon natural este de două săptămâni”, se arată în comunicatul Primăriei Bucureşti.

Starea gazonului era cunoscută atât de UEFA, cât şi de Federaţia Română de Fotbal. De asemenea, situaţia meteorologică era cunoscută de organizatorul care are toată răspunderea asupra condiţiilor de desfăşurare a unui meci, mai arată PMB.

„În ceea ce priveşte acoperişul stadionului, decizia de a-l trage pentru a proteja gazonul de ploaie era doar a organizatorului meciului dintre echipele României şi Irlandei de Nord. Primăria Capitalei a informat Federaţia Română de Fotbal despre necesitatea protejării gazonului, însă decizia de a retrage acoperişul a venit din partea UEFA abia în dimineaţa zilei partidei. Astfel, respingem orice acuză adusă Primăriei Capitalei cu privire la această situaţie”, conchide Primăria.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite