EXCLUSIV Pasajul Lipscani devine Pasajul Latin! Vezi când se inaugurează!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasajul care leagă Piaţa Sfântul Gheorghe de Centrul Istoric a fost reabilitat. Lucrările au început în luna iulie a anului trecut.

Pasajul pietonal Lipscani se va inaugura duminică dimineaţă, la ora 11.30, printr-un eveniment de celebrare atât a lucrărilor de reabilitare, cât şi a monumentului Lupoaicei, statuia amplasată la intrarea din Centrul Vechi.

Proiectul face parte din programul de reabilitare a Centrului Istoric, iar noul spaţiu arată complet diferit. Pe pereţi sunt amplasate fresce şi reliefuri decorative cu replici din Columna lui Traian. Dupa inaugurare, se va numi Pasajul Latin.

Pasajul uneşte statuile lui Traian şi Decebal, de la intrarea dinspre Piaţa Unirii, cu monumentul Lupoaicei, amplasat în Piaţa Roma. „Vor să facă un fel de axă a latinităţii, unind astfel cele două monumente”, a declarat istoricul Dan Falcan pentru bucuresti.adevarul.ro 
 
La inaugurare va participa şi primarul capitalei, Sorin Oprescu. „Se vor prezenta lucrările din pasaj, reabilitarea şi basoreliefurile şi se va face, totodată, inaugurarea oficială a Lupoaicei” a declarat arhitectul-şef al Primăriei Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite