Primăria Sectorului 1, primele verficări în cazul adopţiilor maidanezilor. Andrei Chiliman, edilul sectorului, susţine eutanasierea animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul a decis verificarea şi sancţionarea celor care nu respectă legea FOTO Mediafax
Primarul a decis verificarea şi sancţionarea celor care nu respectă legea FOTO Mediafax

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au luat primele măsuri după tragedia din apropierea Parcului Tei, din sectorul 2, acolo unde un copil de patru ani a murit sfâşiat de maidanezi. Edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut verificarea şi sancţionarea celor care au adoptat câini dacă se dovedeşte că nu au respectat legea. Primarul a mai spus că susţine eutanasierea animalelor.

După ce Primăria Sectorului 2 a decis să îi sancţioneze pe doi directori din cadrul autorităţii publice locale, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat că toţi cei care au adoptat animale din adăpostul de pe raza sectorului vor fi verificaţi. În cazul în care se va devedi că au încălcat legea, aceştia vor fi sancţionaţi de Poliţia Locală cu amenzi de 1.000 de lei. Sancţiunile vor fi aplicate pentru cei care nu ţin câinii în condiţii legale.

„Consider că a venit momentul să dăm o mai mare importanţă sancţionării falşilor iubitori de animale, care nu îşi îndeplinesc obligaţiile asumate în raport cu comunitatea“, a declarat Chiliman.

Primarul susţine eutanasierea maidanezilor

Andrei Chiliman a spus că singura soluţie pe care oamenii trebuie să o accepte este eutanasierea câinilor fără stăpân nerevendicaţi sau neadoptaţi. „Optez pentru un termen mai lung de păstrare a animalelor fără stăpân în adăpost de la data înregistrării lor, bine determinat însă de lege, măsură însoţită de campanii de informare publică şi de susţinere a adopţiei, organizate de către primărie“, a precizat primarul.

Cele mai puţine persoane muşcate de câini sunt în Sectorul 1 al Capitalei

În primele patru luni ale acestui an au fost muşcate de maidanezi 32 de persoane, o cifră care plasează sectorul 1 în topul celor mai sigure locuri din Capitală, în ceea ce priveşte atacurile câinilor vagabonzi.

Primăria Sectorului 1 este prima şi singura primărie de sector care a construit un adăpost pentru adunarea câinilor fără stăpân, depăşind capacitatea celui construit de Primăria Capitalei. „Din cei aproximativ 6.000 de câini comunitari strânşi de pe străzi de Poliţia Animalelor, în ultimii cinci ani, doar aproximativ 1000 au fost adoptaţi“, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite