Bucureştiul ar putea găzdui primul centru comunitar pentru persoane LGBT. Trei ONG-uri cer sprijin din partea candidaţilor la primărie

Primul centru comunitar pentru persoane LGBT din România. Unde şi ce este #TheHouse?

Mai multe ONG-uri din Bucureşti solicită candidaţilor la alegerile locale din Capitală să includă în programele electorale şi înfiinţarea un spaţiu destinat nevoilor comunităţii LGBT.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţiile non-guvernamentale Lindenfeld, Mozaiq şi TRANSform cer sprijinul candidaţilor la alegerile locale din Bucureşti pentru înfiinţarea unui centru comunitar care are ca scop sprijinirea persoanelor care fac parte din comunitatea LGBT. Iniţiativa e rezultatul mai multor dezbateri organizate de cele trei ONG-uri, în cadrul cărora au participat mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii.

Demersul grupului de asociaţii non-guvernamentale presupune înfiinţarea unui centru comunitar pentru persoanele din comunitatea LGBT în cadrul căruia acestea ar putea beneficia de consiliere profesională, psihologică şi juridică în mod gratuit. De asemenea, prin intermediul centrului, cele trei organizaţii propun realizarea unor studii privind situaţia nevoilor social-economice ale comunităţii pe care o reprezintă, dar şi un program de dezvoltare economico-socială.

,,Punem pe agenda primăriilor locale tema unui centru care să se adreseze nevoilor LGBT din Bucureşti. Acest centru presupune un spaţiu sigur în cadrul căruia aceste persoane să desfăşoare  diverse activităţi şi care să ajute grupurile vulnerabile ale comunităţii noastre“, a declarat Vlad Levente Viski, preşedintele Asociaţiei Mozaiq, la Adevărul Live.

Pentru a obţine şi sprijin comunitar, cele trei ONG-uri au lansat o petiţie online.

Iniţiativa face parte din proiectul „Equality Campaign ’16 – Advocacy LGBT pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016“, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: