Bucureşti: Asistenta de la Maternitatea Bucur, acuzată de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii de la Parchetul General au pus în mişcare acţiunea penală împotriva asistentei de la Maternitatea Bucur care a uitat să întoarcă un bebeluş în incubator, aceasta fiind acuzată de vătămare corporală gravă din culpă, spun surse judiciare.

Femeia a fost marţi, la Parchetul General, unde le-ar fi spus procurorilor că şefii de la Maternitatea Bucur hotărâseră, înainte de incident, scoaterea din uz a incubatorului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei au dispus expertizarea incubatorului de la maternitatea Bucur, în care un bebeluş de patru zile a suferit arsuri, pentru a vedea dacă aparatul era defect sau a fost vorba de o eroare umană.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ anchetează împrejurările în care un nou-născut a suferit arsuri din cauza expunerii prelungite într-un incubator la Maternitatea Bucur, se arată într-un comunicat remis NewsIn pe 16 noiembrie. Procurorii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Cauza a fost preluată de procurorii Parchetului General de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Asistenta care s-a ocupat de bebeluşul uitat în incubator la Maternitatea Bucur a fost concediată, iar medicul şef de secţie şi asistenta şefă au fost sanctionaţi cu 10% din salariu pe următoarele luni, a decis, luni, comisia de etică din Spitalul Sf. Ioan, care are în subordine şi maternitatea. O altă sancţiune este aceea că medicul şef de secţie şi asistenta şefă vor fi înlocuiţi din funcţie.

Bebeluşul a fost internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală după ce a fost lăsat prea mult în aparatul de fototerapie de la Maternitatea Bucur şi a suferit arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului.

"Este vorba de o greşeală umană, nu aparatul este de vină. Aparatura este nouă, sofisticată şi nu se putea întâmpla astfel decât dacă nu a fost îngrijit cum se cuvine. E vorba de o greşeală extrem de gravă", a spus prof. dr. Alexandru Ciocâlteu,  managerul Spitalului "Sfântul Ioan".

Copilul s-a născut pe 11 noiembrie, la aceeaşi maternitate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite