Scandal pe locuinţele sociale într-un bloc din Capitală. Oamenii evacuaţi au ocupat abuziv mai multe apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane evacuate au ocupa câteva apartamente din sectorul 4 FOTO Adevărul
Mai multe persoane evacuate au ocupa câteva apartamente din sectorul 4 FOTO Adevărul

Într-un bloc de locuinţe sociale din Capitală a început un adevărat război, miercuri dimineaţă, după ce mai multe persoane care au fost evacuate dintr-o casă naţionalizată au ocupat câteva apartamente.

Poliţia Locală Sector 4 a ajuns la faţa locului, iar bucureştenii nemulţumiţi se ceartă cu oamenii legii, nefiind dispuşi să părăsească locuinţele.

Trei familii evacuate din casa în care stăteau cu chirie, în urmă cu două săptămâni, au ajuns în apropierea Podului Mărăşeşti, într-un bloc social. Oamenii au intrat cu forţa într-o grasonieră, spărgând uşa hotărâţi să rămână în locuinţă. Totul s-ar fi petrecut din cauza faptului că nu mai suportă să stea în stradă, potrivit B1 TV. Totodată, aceştia au şi copii care spun că nu au mai mers la şcoală de zece zile.

Pe de altă parte, locatarii blocului au început să fie deranjaţi de prezenţa oamenilor acolo, spunând că nu au niciun drept să ocupe abuziv o locuinţă din clădire.

Oamenii au cerut ajutorul Primăriei Sectorului 4, dar şi municipalităţii, însă li s-a spus că nu există locuinţe sociale pentru ei, răspuns care a condus la decizia de a rămâne în garsononieră.

Unul dintre protestatari, Constantin Ionescu, a intrat în direct, prin telefon, la B1 TV, unde a declarat că a făcut mai multe cereri către Primăria Capitalei pentru a obţine o locuinţă. Bărbatul a spus că tot ce îşi doreşte este să rămână în garsonieră alături de copiii săi pentru a-i putea creşte şi educa.

„Noi stăm pe străzi de zece zile, iar pe mama mea, bolnavă de cancer, o ţin medicii de milă în spital. De ce vrea statul să mă facă boschetar, dintr-un om de rând?“, a declarat bărbatul.

Ionescu a subliniat faptul că niciun reprezentant al municipalităţii nu a încercat să îl contacteze.

Primăria Sectorului 4: Primăria Capitalei este resposabilă 

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au declarat, pentru „Adevărul“, că este vorba despre câteva familii care locuiau pe bulevardul Regina Maria din Capitală, într-un imobil care a fost retrocedat.

După ce au rămas fără locuinţe, oamenii au certu ajutorul autorităţii locale, dar în momentul în care Cristian Piedone, primarul de sector, le-a oferit două locuinţe aceştia au refuzat să se mute acolo, după cum declară Cristina Popa, purtătorul de cuvânt.

Totodată, Popa spune că oamenii au apelat şi la ajutorul Primăriei Capitalei, autoritatea care ar trebui să se ocupe de rezolvarea acestor situaţii, însă oamenii nu au primit un răspuns, după cum susţin chiar ei. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite