O comisie municipală va examina cum se face meniul în grădiniţele din Chişinău

O comisie municipală va examina cum se face meniul în grădiniţele din Chişinău

FOTO IPN

Părinţi nemulţumiţi de calitatea alimentaţiei în grădiniţele din Capitală au depus plângeri la Direcţia sănătate a municipiului Chişinău. Şeful acesteia, Mihai Moldovanu, a declarat la şedinţa operativă de la Primărie că părinţii au insistat să se facă o evaluare a celor cinci combinate responsabile de alimentaţia în instituţiile de învăţământ din Chişinău, transmite IPN.

Responsabili de la Direcţia educaţiei susţin că la banii alocaţi combinatele nu-şi pot permite o calitate mai bună a meniului, iar soluţia ar fi majorarea normei financiare. În cele cinci combinate activează 110 persoane, iar din cauza volumului mare de muncă şi a salariilor mici fluctuaţia de personal este foarte mare. Salariile pornesc de la 1.500 de lei şi ajung la 3.000  în cazul şefilor de producere.

Primarul Dorin Chirtoacă a solicitat să fie formată o comisie specială, care să vadă cum se face meniul şi ce anume se include în suma alocată de 10,20 le/elev. Comisia va verifica care este statutul juridic al combinatelor, care nu este clar până în prezent. Edilul a spus că problema ar putea fi soluţionată dacă părinţii ar lua parte la procesul de luare a deciziilor legate de gestionarea banilor, prin compararea banilor alocaţi şi a evidenţei contabile a instituţiilor de învăţământ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: