Ministrul moldovean al Apărării: „Sper ca Gaddafi să ia în consideraţie rezoluţia ONU şi să înceteze atacurile asupra civililor“

Ministrul moldovean al Apărării: „Sper ca Gaddafi să ia în consideraţie rezoluţia ONU şi să înceteze atacurile asupra civililor“

Liderul libian Muammar Gaddafi

Vitalie Marinuţă, Ministrul moldovean al Apărării a declarat că Republica Moldova nu va participa în vreun fel în conflictul din Libia, pentru că este un stat neutru.

„Republica Moldova ar  putea participa doar într-o misiune post conflict, sau de menţinere a păcii, însă în misiuni militare nu participăm“, a declarat Vitalie Marinuţă, care urmăreşte cu mare atenţie situaţia din Libia. Oficialul consideră că atacurile asupra acestui stat ar trebui să fie iniţiate de ţările care fac parte din Liga Arabă.

„Ele trebuie să fie în fruntea aceste intervenţii. Sper ca celelalte ţări să aştepte implicarea Ligii Arabe.   Acum, avioanele franceze au o  misiune de  documentare, care este necesară pentru a cunoaşte situaţia reală în teritoriu. De asemenea, misiunea lor este a arăta regimului lui  Ghadafi că forţele internaţionale sunt prezente, iar militarii nu ar mai trebui să atace populaţia paşnică.   Sper ca Gaddafi să ia în consideraţie rezoluţia ONU şi să înceteze atacurile asupra civililor“, a declarat Vitalie Marinuţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările